ODLUKA JE DONETA: Superligaški fudbal će se igrati u mestu koje ima 800 stanovnika - Zvezda i Partizan stižu u Donju Trnavu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.05.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leta prethodne godine Donja Trnava je dobila sportski centar za ponos.

ODLUKA JE DONETA: Superligaški fudbal će se igrati u mestu koje ima 800 stanovnika - Zvezda i Partizan stižu u Donju Trnavu! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca plasmanom u plej-of fazu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, ostvarili su uspeh u aktuelnoj sezoni, a prethodnog vikenda u utakmici protiv novog/starog šampiona, ekipe Crvene zvezde oprostili su se od stadiona "Čika Dače".

 

Dom kragujevačkih fudbalaera odlazi u istoriju, a na njegovom mestu uskoro počinje gradnja sportskog objekta koji će biti ponos i Šumadije i Srbije, ali i kompletnog regiona.

Usled navedenog, ekipa Radničkog 1923 naredne sezone neće moći svoje protivnike da dočekuje na svom stadionu. Bilo je predloga da Kragujevčani svoje mečeve igraju na stadionu u Lazarevcu, ali na osnovu poslednjih informacija privremeni dom kragujevačkih fudbalera biće Sportski centar PAMPAS u Donjoj Trnavi.

Donja Trnava je mesto sa oko 800 stanovnika, a kao što je već rečeno, prethodnog leta je nikao i sportski objekat koji u ovom momentu ima kapacitet od 400 mesta, mada se očekuje da će u godinama pred nama doći i do dodatnog proširenja. 

Treba napomenuti da je kragujevačka ekipa već nastupala na navedenom stadionu. Prethodnog leta na ceremoniji otvaranja sportskog centra, Radnički 1923 se sastao sa crnogorskim OFK Petrovcem, a susret je okončan rezultatom 1:1.

 

 

- Stadion: "Čika Dača", Kragujevac

Izgradnja: od 1949. do 1957. godine

Otvoren: 6. juna 1957. godine

Rekonstrukcija: 2007. godine

Kapacitet: 15.022 mesta

Prva utakmica: Radnički (Kragujevac) - Partizan (Beograd) 2:2

Poslednja utakmica: Radnički 1923 (Kragujevac) - Crvena zvezda (Beograd) 1:1

 

 

Prema svim parametrima potpuno je jasno da uslove kakve pruža stadion SC "PAMPAS", nemaju ni mnoge superligaške ekipe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
HIJENE NA VLAST

25.05.2023 15:16

NEKA IGRA VUCICEVA ZVEZDA. ON JE PODELIO NAROD. NAPRAVIMO JAZ U KVALITETU. PARTIZAN NA KOLENA. NIJE BILO TAKO PRE NJEGA. SULTAN