ŠAMPION GAZI: Veliki rival već pet godina ne zna za uspeh u derbiju - "traktoristi" su za "majstore" velemajstori! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.05.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novobeogradska šampionska zvona, zazvonila.

ŠAMPION GAZI: Veliki rival već pet godina ne zna za uspeh u derbiju - "traktoristi" su za "majstore" velemajstori! (VIDEO)

Foto: FK IMT

Sad i zvanično, Fudbalski klub IMT sa Novog Beograda, novi je šampion Prve lige Srbije za sezonu 2022/23 i od naredne sezone, po prvi put u svojoj sedam decenija dugoj istoriji, biće učesnici elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

 

Dvanaestog dana meseca maja 2018. godine u okviru 26. kola Srpske lige Beograd za sezonu 2017/18, novobeogradski klubovi IMT i Radnički odigrali su susret koji su popularni "majstori" rešili u svoju korist rezultatom 2:1 i od tada su se međusobno sastali osam puta uz skor od sedam trijumfa "traktorista", uz jedan nerešeni ishod i gol koeficijent 16:7 u korist kluba sa popularne "Traktor Arene".

U okviru 6. runde plej-of faze Prve lige Srbije, dve ekipe su odigrale meč na stadionu "kraj Studenjaka", a novi član superligaškog karavana do prednosti stiže već u 17. minutu kada je Miloš Luković iskoristio odličan centaršut svog brata Luke i mreža Vitorovića se zatresla.

Bio je to ujedno i rezultat prvog poluvremena, ali se mora istaći da su gosti u prvih 45 minuta igre mogli do vrha da napune mrežu "majstora", ali usled nepreciznosti momaka u crvenoj sportskoj opremi, kao i intervencijama golmana Vitorovića, do toga nije došlo.

Kazna za promašaje stigla je u 52. minutu. Nakon centaršuta Matejevića, Gluščević glavom loptu šalje na drugu stativu gde Nemanja Đokić iz neposredne blizine trese mrežu IMT-a.

I nakon primljenog pogotka gosti nastavljaju sa atacima ka golu velikog rivala, ali promene nije bilo sve do 81. minuta kada je Miloš Luković preciznim udarcem sa desetak metara stigao do svog drugog pogotka na meču. Overu 21. ovosezonskog trijumfa doneo je Vladimir Radočaj u poslednjim trenucima meča.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK IMT (@fk.imt)

 

- Prva liga Srbije - plej-of, 6. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - IMT (Novi Beograd) 1:3 (0:1)

Stadion: "kraj Studenjaka"

Gledalaca: 300

Sudija: Marko Gnjatović

Strelci: N. Đokić u 52. minutu za Radnički; M. Luković u 17. i 81. i V. Radočaj u 90. minutu za IMT

Žuti kartoni: Pešić, Marjanović, Obradović (Radnički); Ćirković (IMT)

Radnički (Novi Beograd): Vitorović, Ilić, Matejević, Gluščević (Gordić), Veličković (Obradović), Pešić, Lukić (Marjanović), Đokić, Sekulić (Gulan), Kojić, Ćurčić (Nuredini).

IMT (Novi Beograd): Kojić, Savić, Delević, Glišić, Stefanović, Vidić (Šedrak), M. Luković, Stamenić (Ćirković), Džinović (Stevanović), Kijevčanin (Vukić), L. Luković (Radočaj).

 

 

Narednog vikenda na programu je poslednje kolo kada će IMT ugostiti RFK Novi Sad 1921, dok Radnički gostuje na jugu "Marakane" gde će sezonu okončati duelom protiv RFK Grafičara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading