DOMINANTNO DO VIŠEG RANGA: Mekiš sa maksimalnim učinkom, uz impresivnu gol razliku stigao do šampionske titule! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.05.2023

23:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće sezone ih očekuju dosta teži "ispiti" u višem rangu.

DOMINANTNO DO VIŠEG RANGA: Mekiš sa maksimalnim učinkom, uz impresivnu gol razliku stigao do šampionske titule! (VIDEO)

Foto: FK Mekiš

Posle devet sezona u Opštinskoj ligi Doljevac, ekipa Mekiša se vraća u Nišavsku okružnu ligu od sledeće takmičarske godine.

Republika

Već nekoliko sezona u poslednjih par godina ekipa Mekiša se nalazi u samom vrhu tabele, ali je plasman u viši rang uvek izmakao "za dlaku". Prošlu takmičarsku godinu završili su sa samo bodom zaostatka za liderom. 

Ove sezone ekipa je od samog starta igrala jako dobro, kontinuitet dobrih partija ih je pratio tokom cele sezone i na kraju su istu završili sa maksimalnim brojem bodova. Makiš je šampionsku titulu u Opštinskoj ligi Doljevac osvojio sa devet trijumfa iz isto toliko mečeva uz gol razliku 60:4.

Osam od devet ligaških mečeva ove sezone su dobili sa prednosti od tri i više gola, jedini meč koji je završen "tesnim" rezultatom jeste duel sa ekipom Marina Kutina koji je završen pobedom Mekiša od 2:1.

Kada je reč o primljenim golovima ove sezone, dva puta se tresla mreža u duelu sa timom Donji Barbeš koji je tom prilikom poražen ubedljivo rezultatom 10:2, dok su po jednom golmana Mekiša savladali igrači Grkinje i već gore pomenute Marina Kutine.

Trener ekipe Mekiš, Nikola Grozdanović je u izjavi za naš portal povodom šampionske titule poručio:

- Čast je biti deo ovog ne tako velikog, ali izuzetno perspektivnog kluba. Pre svega zahvalio bih se igračima na maksimalnom požrtvovanju tokom celog prvenstva i čestitao im na osvajanju istog, čestitam i članovima uprave i svim ljubiteljima našeg kluba jer bez njihove pomoći ne bi postigli ovaj rezultat. U narednu fazu takmičenja ulazimo sa velikim ambicijama, uz veliki respekt prema ostalim klubovima, ali cilj Mekiša je bio i biće stalno napredovanje i osvajanje prvog mesta. 

 

 

Proteklog vikenda upriličena je ceremonija dodele pehara i priznanja, tom prilikom odigrana je i prijateljska utakmica između prvotimaca i veterana fudbalskog kluba Mekiš. Prvenstvena utakmica koja je bila na programu u okviru poslednjeg ligaškog kola nije odigrana zbog suspenzije protivničkog tima. 

Sada je na upravi kluba da se polako priprema za takmičenje u Nišavskoj okružnoj ligi, ligaški deo okružnog ranga polako prilazi kraju i ekipe će imati prilike da malo bolje isprati i prouči rivale za sledeću sezonu.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading