JAKO BITAN TRIJUMF: Solunac je posle rezultata u Ravnom selu na četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca!

Autor:

Sport

13.05.2023

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampionski pehar je na putu za Karađorđevo!

JAKO BITAN TRIJUMF: Solunac je posle rezultata u Ravnom selu na četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca!

Foto: FK Solunac Karađorđevo

U okviru 26. kola PFL-a Subotica ekipa Solunca iz Karađorđeva ugostila je sastav Sutjeske iz Bačkog Dobrog Polja, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 3:2.

Republika

Ekipa Solunca je u ovaj meč ušla spremnije i odlučnije, od prvog mintua su igrali svoju igru i nisu dozvolili gostima da se razigraju i pokažu svoj kavlitet koji neosporno poseduju, ali ovaj put su naišli na veoma raspoloženog protivnika. 

Prvi gol viđen je u devetom minutu a strelac je bio Denis Barna, posle greške odbrane Sutjeske domaći dolaze do prednosti, 1:0.

Samo sedam minuta kasnije sastav Solunca je duplirao svoju prednost, Marko Kolundžija je poslao loptu iza leđa golmana Marojevića.

Razigrani domaćin je već na isteku posla sata imao prednost od tri gola, Milan Bogićević je upisao svoju ime na listu strelaca, i time je ujedno postavio rezultat prvog dela igre.

Drugi deo igre je krenuo u sličnom ritmu kao i prvi, ali se posle jednog kiksa odbrane u redovima domaćina, gosti vraćaju delimično u meč. U 50. minutu Milan Čude je savladao Šmita za 3:1.

Vratili su brzo igrači Solunca meč pod kontrolu i samo tri minuta kasnije je opet savladan golman Marojević, Bogićević je pogodio po drugi put na meču, 4:1.

Do kraja meča pokušavali su gosti da dođu do novog gola, ali beležimo samo par polušansi, dok su domaći uspeli da dođu i do petog pogotka na meču.

Milan Bogićević je u 80. minutu "overio" svoj het-trik za konačnih 5:1.

Treneri na obe strane su pokušali izmenama da promene tok utakmice, ali promene rezultata do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo.

Solunac (Karađorđevo) - Sutjeska (Bačko Dobro Polje) 5:1 (3:0)

Solunac: Šmit, Ž. Barna (od 85' Rašeta), Arežina, Slijepčević, Kangrga, Bogićević, Milikić (od 85' Drakulić), Kolundžija (od 76' Samardžija), Savović (od 76' Jerković), D. Barna (od 85' Beslać), Đuranović

Sutjeska: Marojević, V. Cicmil (od 76' Klještan), Bajić (od 76' Golubović), Zorić, Peković (od 22' Berklović), Rodić, U. Cicmil, Čude, Vasiljević, Hrnjački, Zorić (od 76' Jagodić)

Desetom vezanom pobedom Solunac je otišao na četiri boda prednostu u odnosu na drugoplasirani Đurđin koji je u ovom kolu poražen u Ravnom Selu.

Strelac het-trika, Milan Bogićević je posle meča za naš portal izjavio:

- Znali smo da moramo da shvatimo ovu utakmicu kao jednu od najbitnijih ove sezone, jer nam u goste dolazi ekipa koja ima najbolju formu posle nas, i koja nas je dobro namučila na njihovom terenu. Današnja pobeda nas je dovela još jedan korak bliže ka cilju kojem težimo od avgusta. Sjajna igra naših momaka danas, nebih nikoga da izdavajam jer smo svi kao jedan što se danas i videlo, i kada igramo svoju igru, kada igramo kako znamo, ne plašimo se nikoga. Zahvalio bih se publici na sjajnoj podršci i ekipi Sutjeske na odličnoj utakmici, poželeo bih im sreću u nastavku prvenstva. 

Sledećeg vikenda Solunac gostuje ekipi Njegoš (Lovćenac), dok sastav Sutjeske dočekuje Srbobran.

BONUS VIDEO: 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading