JAŠUNJA POSLE PREOKRETA DO TRI BODA: Dva brza gola gostiju kao odgovor na promašaje domaćih igrača tokom prvog poluvremena!

Autor:

Sport

08.05.2023

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz "keca" u "dvojku".

JAŠUNJA POSLE PREOKRETA DO TRI BODA: Dva brza gola gostiju kao odgovor na promašaje domaćih igrača tokom prvog poluvremena!

Foto: FK Jašunja

Startna postava Jašunje

U okviru 20. kola Gradske lige Leskovac ekipa Mladosti iz Donjeg Bunibroda ugostila je sastav Jašunje, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 2:1.

Republika

Sastav Mladosti je u ovaj meč ušao sa 26 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za devetu poziciju na tabeli, dok je ekipa Jašunje sa dva boda više bila na sedmom mestu u ligi.

Domaći sastav je dosta bolje ušao u meč, posle par uvodnih prilika imali su i najbolju u 20. minutu kada je dosuđen kazneni udarac sa 11 metara u njihovu korist. 

Nisu uspeli domaći da realizuju najstrožiju kaznu, ali se situacija na terenu nije promenila. Napadali su igrači Mladosti i pred sam kraj prvog dela igre su stigli do prednosti.

Kapiten Mladosti, Nikola Stanković je posle odličnog solo prodora pogodio mrežu golmana Emanulea Bakića za prednost domaćina od 1:0.

Republika

Foto: FK Jašunja

Slavlje gostujućih igrača u svalčionici

U drugom poluvremenu nešto bolja igra gostujućih igrača, ali je prilika bilo na obe strane.

U 62. minutu posle odlično istrčanog kontra napada gostiju, lopta je stigla do Stefana Đorđevića koji je rutinski smešta u mrežu za izjednačenje, ovo je Đorđeviću prvenac u dresu Jašunje, 1:1.

Samo dva minuta kasnije, kapiten gostiju, Vlada Stojilković je sa nekih 26 metara poslao pravi projektil u desne rašlje gola domaćih, 2:1. Ovo je Stojilkoviću 19. gol ove sezone u ligi, trenutno drži titulu najboljeg strelca prvenstva. 

Do kraja meča opet su uspostavili kontrolu domaći igrači, ali je taktička postavka trenera Aleksandra Kirova bila perfketna u drugom delu igre, promene rezultata do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo.

Mladost (Donji Bunibrod) - Jašunja 1:2 (1:0)

Mladost: Marković, Ma. Stojiljković, Ne. Jović, Stojanović, Mitić, Kostić, Ni. Jović, Ivanović, Tasić, Mi. Stojiljković, Stanković

Jašunja: Bakić, A. Stojilković, Mišić, Stojanović, Dimitrijević, Lazarević, Cvetković, V. Stojilković, Đorđević, Stanković, Nisić

Trener gostiju, Aleksandar Kirov je posle meča izjavio:

- Svaka čast mojim momcima na borbi i zalaganju, nešto slabije smo odigrali prvo poluvreme, ali je drugo bilo dosta bolje. Postigli smo furiozno dva gola za dva minuta i uspeli smo da okrenemo utakmicu i osvojimo nova tri boda. 

Ovim trijumfom gosti su napredovali za jednu poziciju na tabeli i sada su šestoplasirani tim u ligi, dok je sastav Mladosti ostao na devetom mestu.

U sledećem kolu Jašunja opet gostuje, ovoga puta Mladosti iz Donje Lokošnice, dok sastav Mladosti ide u Gornje Sinkovce na duel sa istoimenom ekipom.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading