PREGRŠT ŠANSI NA ZLATIBORU: Domaći tim je slavio na meču u kojem su viđena dva gola, a mogli ih je biti barem tri puta više!

Autor:

Sport

06.05.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goste su skupo koštali promašaji pre prvog prmiljenog gola.

PREGRŠT ŠANSI NA ZLATIBORU: Domaći tim je slavio na meču u kojem su viđena dva gola, a mogli ih je biti barem tri puta više!

Foto: youtube.com/printscreen

U okviru 4. kola plej-auta Prve lige Srbije ekipa Zlatibora ugostila je sastav Trajala iz Kruševca, u toku regularnog dela takmičenja u oba susreta slavio je tim iz Kruševca.

Republika

Sastav Zlatibora je u ovaj duel ušao sa poslednjem mesta na tabeli i već je siguran putnik u Srpsku ligu, dok je ekipa Trajala sa 36 osvojenih bodova bila na četiri boda zaostatka za timom koji je u sigurnoj zoni.

I pored toga što je domaćin susreta prošle nedelje izgubio i teoretske šanse za opstanak u prvoligaškom karavnu, igrači nisu "odustali", igrali su maksimalno ozbiljno i požrtvovano sa ciljem da dođu do pobede.

U uvodnim trenucima utakmice najbolju šansu imali su gosti, lopta je krenula ka praznom golu, ali je igrač domaćih krajnjim naporom, gotovo sa gol linije sprečio pogodak Trajala.

Do 20. minuta beležimo par prilika na obe strane, ali su mreže ostale netaknute.

U 26. minutu glavni sudija na meču je pokazao na novi polazak sa centra. Mladi Saliman Kajode je ubacio loptu po travi sa desne strane, na drugoj stativi pred golom gostiju se najbolje snalazi Dušan Vrbić i time donosi prednost Zlatiboru od 1:0. Treba napomenuti da su pre samo par trenutaka od ovog pogotka, gosti imali stopostotnu priliku, ali je golman Andžić neverovatnom odbranom održao rezultat na 0:0.

Do kraja prvog dela igre beležimo po jedan udarac na obe strane, ali su oba završila pored gola.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Kontra napad Zlatibora

U 50. minutu viđen je odličan kontranapad od strane domaćih igrača, asistent kod prvog gola, Kajode je odlične istrčao, dodao je loptu na drugoj strani do Čumića koji je loše odreagovao i poslao je preko gola.

Samo par minuta kasnije, Stefan Veličković je dobio loptu na desnoj strani, prevario je protivničkog igrača i iskusa unutar šesnaesterca poslao je loptu u mrežu, 2:0 za Zlatibor.

Nova prilika za promenu rezultata viđena je kada su gosti dobili kazneni udarac sa 11 metara. Loptu sa "kreča" je poslao Karać, ali je golman Savić odbranio njegov udarac, na odbitak je natrčao još jedan igrač Zlatibora, ali je i njega čuvar mreže Trajala uspeo da zaustavi. 

Do kraja susreta beležimo par odličnih prilika na obe strane, ali su udarci završavali uglavnom pored gola, ili su lopte izbačene od strane odbrane iz samog peterca.

Zlatibor - Trajal (Kruševac) 2:0 (1:0)

Zlatibor: Andžić, Ilić, Karać, Komorski, Čumić (od 55' N. Tripković), S. Tripković (od 89' Vještica), Veličković, Petrovik, Vrbić, Milanović (od 89' Cvetković), Kajode (od 85' Račić)

Trajal: S. Savić, Janjušević (od 66' Anđelković), Vesić, Golubović, Stojanović (od 46' I. Savić), Mijailović, Milenković (od 46' Jović), D. Punoševac, Petrović, Pavlović (od 66' Simić), B. Punoševac

Ovim trijumfom ekipa Zlatibora je stigla do 30 osvojenih bodova, dok je sastav Trajala ostao na 36 i u jako teškoj situaciji dočekuje poslednja tri kola pred kraj prvenstva.

U sledećem kolu u Kruševac gostuje Loznica, dok sastav Zlatibora igra u Beogradu sa timom Rada.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading