VELIKI DEBAKL JOKIĆEVOG DENVERA: Minesota brutalnom partijom pregazila Nagetse! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.05.2024

04:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna partija Minesote.

VELIKI DEBAKL JOKIĆEVOG DENVERA: Minesota brutalnom partijom pregazila Nagetse! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Denvera i Minesote odmerili su snage u okviru šeste utakmice polufinalne serije Zapadne Konferencije NBA lige u Minenapolisu. Timbervulvsi su došli do pobede nad Nagetsima rezultatom 115:70 i bili nemilosrdni u ovom susretu. Odlučujući meć igraće se u Koloradu u Bol Areni u noći u nedelja na ponedeljak kada će se sve rešiti.

Srpski centar, Nikola Jokić postigao je 22 poena uz devet skokova i dve asistencije. Uz njega u Denveru pogađali su i Eron Gordon koji je ubacio 12 poena, osam skokova i četiri asistencije i Džamal Marej 10 poena, dva skoka i pet asistencije.

U redovima Minesote najefikasniji je bio Entoni Edvards koji je ubacio 27 poena uz po četiri skoka i isto toliko asistencije, slede ga Džoš Mekdenijels sa 21 poenim, četiri skoka i jednom asistencije i Majkl Konli sa 13 poena, četiri asistencije i pet skoka.

Nagetsi su sjajno otvorili utakmicu, Nikola Jokić je vodio tim iz Kolorada do 9:2 na samom startu uz devet poena. Međutim, nakon odličnog početka, igra Denvera se raspala, a to je Minesota iskoristila. Usledila je serija Vukova od neverovatnih 20:0, raspucali su se domaćih, Edvards je imao odlično šutersko veče, dok je Jokić imao seriju promašaja (22:9).

 

Izabranici Majka Melouna su čak pet minuta bili bez poena, Marej je promašivao bukvlano sve. Potom je Jokić prekinuo ogroman nalet Minesote, međutim nije vredelo. pošto je Minesota delovala neverovatno, pa je na kraju prve deonice bilo čak 31:14 za domaće.

 

Na početku druge četvrtine usledili su sedam vezanih poena za Denver, Marej je konačno uspeo da pogodi nakon pet vezanih promašaja. Potom su usledili pet verzanih poena za Jokića, a onda i trojka Gordona (35:24). Edvards je igrao sjajan meč, nastavio je da igra na vrhunskom nivou, dok je sa druge strane Marej imao katastrofalno veče.

 

Ušla je Minesota u novu seriju od čak 14:0 (48:24). Probudili su se gosti u finišu prvog poluvremena i uspeli da zaustave veliki nalet Vukova (59:40).

Akutelni šampioni najjače lige na svetu su otvorili loše i treću četvrtinu. Marej je jako loše šutersko veče (1/11), a trojke 0/4. Sa druge strane Mekdenijels je bio jako raspoložen i igrao svoju najbolju partiju u ovoj plej-of seriji. Minesota je nastavila sa odličnom igrom i stigla do nove najveće prednosti na utakmici (69:45).

 

Defanziva Minesote funkcionisala na vrhunskom nivou, baš kao u prve dve utakmice. Teško su košarkaši Denvera nalazili rešenja da probiju bedem Vukova. Napadački ritam Nagetsa bio je ispod svakog nivou, dok je Minesotina ofanziva izgledala na visokom nivou. Nisu gosti imali odgovor na dominantnu igru domaćina ni u trećoj deonici (86:61).

Nemilosrdna Minesota je nastavila sa dominacijom i u poslednjoj deonici i došla u jednom trenutku do čak +30 (93:63). Nije uspeo Majk Meloun da nađe recept i način da dođe do pobede do fenonemalnih Vukova. Uspeli su domaći da dođu do izjednačenja i rutinski privedu kraju ovaj meč u četvrtoj četvrtini. Imaće priliku Denver da pred svojim navijačima dođe do prolaska u finale Zapadne Konferencije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading