PODELA BODOVA OBOSTRANOG (NE)ZADOVOLJSTVA: Na Marakani pobednika nije bilo - sledi paklena borba za baraž! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2023

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podela bodova je možda i najpravedniji ishod...

PODELA BODOVA OBOSTRANOG (NE)ZADOVOLJSTVA: Na Marakani pobednika nije bilo - sledi paklena borba za baraž! (VIDEO)

Foto: Zvezda TV/printscreen

Plej-of faza Prve lige Srbije ulazi u dramatičnu završnicu. Prethodnog vikenda dobili smo ime prve ekipe koja će od naredne jeseni vojevati superligaške bitke, a nakon današnjeg susreta na stadionu "kraj Studenjaka", poznata je i druga ekipa koja postaje deo elitnog ranga.

 

U poslednja tri prvenstvena kola velika borba vodiće se oko plasmana u predstojeći baraž, a za dva mesta, sa gotovo podjednakim izgledima, trenutno konkuriše čak pet klubova. Ekipe koje se u ovom moemntu nalaze na pozicijama koje mogu doneti plasman u viši rang, ekipe beogradskog RFK Grafičara i Jedinstva sa Uba, danas su odigrale međusobni duel čijim su krajnim ishodom, obe ekipe (ne)zadovoljne. 

Tokom prvih petnaest minuta meča viđena je po jedna prilika na obe strane. Lepu priliku u 7. minutu propustio je Kvaku Karikari, ali mu se na drugoj strani "revanširao" Ivelja u 14.

Ipak, ono što je propusio u 14. Pavle Ivelja je nadoknadio osam minuta kasnije. Brzu akciju po levom krilu i upotrebljiv centaršut iskoristila je "petnaestica" momaka u ljubičastoj sportskoj opremi i mreža Ivana Jovanovića se zatresla.

Samo tri minuta kasnije gosti sa Uba su izveli korner, loptu je na prvoj stativi neoprezno zahvatio Milenko Mijatović i ona je završila u mreži Stefana Marinkovića.

 

 

Početkom drugog poluvremena domači fudbaleri preko Ivelje i Adamovića u dva navrata pogađaju okvir gola, da bi u 64. minutu golman Marinković sjajno zaustavio razantan udarac pod prečku Karikarija.

Najbolju priliku za pogodak gosti propuštaju samom finišu susreta. Igrao se 86. minut meča kada se nakon duplog pada sa Zubairom, Karikari našao "oči u oči" sa golmanom Grafičara, ali je Marinković sjajno intervenisao, da bi na odbijenu loptu natrčao Milićević koji je sa svega par metara uspeo loptu da pošalje visoko iznad prečke.

- Plej-of Prve lige Srbije, 4. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Jedinstvo (Ub) 1:1 (1:1)

Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić"

Gledalaca: 100

Sudija: Nikola Petrović

Strelci: P. Ivelja u 22. minutu za RFK Grafičar; Milenko Mijatović (autogol) u 25. minutu za Jedinstvo

Žuti kartoni: Nedeljković, Đurić, Vasiljević (RFK Grafičar), Zubairu, Milovanović (Jedinstvo)

RFK Grafičar (Beograd): S. Marinković, Nedeljković, Mijatović (Gojkov), Vasiljević (Stajić), Ivelja, Ćurić, Đurić, Vukičević, Radojević (Stojčev), Ibanjez, Dimitrić. Trener: Marko Neđić.

Jedinstvo (Ub): Jovanović, Milanović, Doderović, Vladisavljević, Denić, Andrić, Miladinović (Milićević), Rajović, Karikari (Avrić), Adamović (Riznić), Zubairu. Trener: Miloš Obradović.

Podelom bodova obe ekipe mogu i moraju biti zadovoljne. Ekipa RFK Grafičara trenutno ima 54 boda na svom kontu i čini se da bi im jedna pobeda u naredna tri susreta bila dovoljna za obezbeđivanje baraž mečeva, a priliku za prvu plej-of "trojku" imaće narednog vikenda kada će na beogradskoj Marakani gostovati RFK Novi Sad 1921.

Sa druge strane crveno-beli sa Uba imaju 50 osvojenih bodova i do kraja takmičenja vodiće veliku borbu za barem četvrtu poziciju na tabeli. Pred Jedinstvom je težak meč narednog vikenda, s obzirom da gostuju ekipi novobeogradskog IMT, novom članu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading