METALAC VEĆ SKLAPA TIM ZA SLEDEĆU SEZONU: Uprava kluba potpisala mladu nadu, Brajana Ouandu!

Autor:

Sport

04.05.2023

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanađnin je potpisao ugovor na četiri godine.

METALAC VEĆ SKLAPA TIM ZA SLEDEĆU SEZONU: Uprava kluba potpisala mladu nadu, Brajana Ouandu!

Foto: Instagram.com/FK Metalac Gornji Milanovac

Prošlogodošnji član Super lige Srbije, ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca se trenutno bori u okviru plej-auta za ostanak u prvoligaškom karavanu.

Republika

Metalac je prvi deo takmičenja završio na deobi 12. pozicije u ligi sa 35 osvojenih bodova i zbog plasmana u donjem delu tabele ekipa je prvenstvo nastavila u "zoni ispadanja".

Trenutno se sastav iz Gornjeg Milanovca u plej-autu nalazi odmah iznad crte za selidbu u Srpske ligu, sa četiri boda više u odnosu na Trajal iz Kruševca koji ima 36 i nalazi se u zoni ispadanja. 

Uprava kluba već radi na sklapanju tima za sledeću takmičarsku godinu, a dokaz tome jeste i današnje ozvaničenje potpisa ugovora sa Brajanom Ouandom.

Brajan je sa Metalcem potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, na vernost timu iz Gornjeg Milanovca se obavezao na četiri godine.

- Moji menadžeri i skauti Metalca brzo su se saglasili da karijeru na evropskom kontinentu počnem u srpskom klubu, koji važi za sredinu gde mladi igrači dobijaju idealne uslove za razvoj. Čim sam došao u Milanovac, shvatio sam da je zaista tako. Nikakav problem nisam imao da se prilagodim, većina igrača dobro govori engleski, klima je vrlo prijatna, stadion fantastičan - rekao je Brajan za klupski sajt.

Novajlija u redovima Metalca je Kanađnin, poreklom sa Obale Slonovače. U prethodnom periodu odlično se pokazao u Voriorsima iz Edmontona, reč je u klubu koji je foksuiran na rad i školovanje talenata u Kanadi. Brajan već dva meseca trenira sa prvim timom u Gornjem Milanovcu, početkom maja je napunio 18 godina, pravo nastupa u zvaničnim mečevima dobiće odmah po otvaranju novog prelaznog roka. 

- Verujem da će Metalac ostati u Prvoj ligi i da ću onda učestvovati u borbi za viši rang, jer čujem da se od tog cilja ne odustaje. Da li će to biti iduće ili neke druge sezone, ne znam, ali pošto je predviđeno da budem ovde više godina, siguran sam da će se u jednoj od njih to desiti. Daću sve od sebe da pokažem šta umem i da još napredujem zajedno sa svima.

Brajana karakteriše velika energičnost, igra na krilnim i centralnim napadačkim pozicijama i najbolje se služi desnom nogom. Klub trenutno zakazuje prijateljske utakmice između preostalih prvenstvenih mečeva, i tu će novajlija u redovima plavo-belih dobiti priliku da se pokaže. 

Prvi tim Metalca u nedelju očekuje novi izazov u borbi za opstanak u ligi, u Gornji Milanovac gostuje ekipa Slobode iz Užice. Utakmica počinje u 17 časova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading