SERIJA TRIJUMFA JE NA BROJU OSAM: Rezervisti na terenu u Feketiću pogađali, tim iz Karađorđeva sledeće nedelje može do prvog mesta!

Autor:

Sport

30.04.2023

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet golova u poslednjih 15 minuta utakmice.

SERIJA TRIJUMFA JE NA BROJU OSAM: Rezervisti na terenu u Feketiću pogađali, tim iz Karađorđeva sledeće nedelje može do prvog mesta!

Foto: FK Solunac Karađorđevo

U okviru 24. kola PFL-a Subotica ekipa Jadrana iz Feketića ugostila je sastav Solunca iz Karađorđeva, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 6:1.

Republika

Ekipa Solunca je u ovaj duel ušla sa 49 osvojenih bodova što je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli, dva boda više ima lider, ali i meč više, dok je sastav Jadrana sa 27 bodova držao devetu poziciju u ligi.

Vrlo tvrda i borbena utakmica, domaćin je na ovom meču bio silno motivisan da se pokaže protiv ekipe koja je jedan od konkurenata za lidersku poziciju.

Prvo poluvreme je proteklo bez nekih konkretnih prilika, gosti su kontrolisali utakmicu, dok su domaći igrači pokušavali preko kontri i brzonogog krila koji je imao i najbolju priliku tokom prvih 45 minuta, srećom po goste, istu nije iskoristio.

Slika na terenu se i od starta drugog dela nije promenila, gosti su napadali, ređali su par poluprilika, ali se na prvi gol čekalo sve do 76. minuta. Centaršut Arešine iskoristio je najbolji strelac ekipe iz Karađorđeva, Kolundžija za prednost od 1:0.

Krenuli su gosti dosta jače posle gola, kako bi što pre rešili pitanje pobednika, ali je posle samo tri minuta lopta završila u mreži golmana gostiju, Šmita. Udarac rezerviste Martinovića sa nekih 30-tak metara je odskočio pred golom i stigao je do mreže, 1:1.

Bio je to hladan tuš za goste jer je prednost teškom mukom stečena, ali su uspeli gosit da se trgnu i već nakon pet minuta su vratili vođstvo na svoju stranu.

Rezervista Denis Barna je u 82. minutu sa nekih 12-13 metara poslao loptu u mrežu Adakalića, 2:1 za goste.

"Ranjenog" domaćina dodatno je dotukao novi gol u mreži njihovog golmana, Arežina je sjajno uposlio Kolundžiju koji postiže svoj drugi pogodak na meču, treći za svoj tim, 3:1.

Do kraja meča imao je domaćin jednu šansu za novi gol u mreži gostiju, ali im to nije pošlo za nogom. 

Pred sam kraj meča, još jedan rezervista se upisao u strelce, opet u gostujućem taboru. Đorđe Jerković je iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara poslao loptu u gornji desni ugao gola, 4:1.

Veliko slavlje gostujućih igrača i članova uprave pokazatelj je koliko je ova pobeda ekipi bitna.

Jadran (Feketić) - Solunac (Karađorđevo) 1:4 (0:0)

Jadran: Adakalić, Miranović, Goljić (od 79' Radulović), Čeke (od 56' N. Martinović), Mudrinski, Stanišić (od 84' Doknić), Buganik, M. Martinović (od 46' Vukotić), Olah, Majkić, Matković

Solunac: Šmit, Paripović, Arežina, Savović, Kangrga, Bogićević, Slijepčević (od 79' Jerković), Kolundžija, Milikić (od 67' Barna), Ćulum, Đuranović

Denis Barna, strelac drugog gola za goste je posle meča za naš portal izjavio:

- Mnogo teška utakmica, domaćin je bio čvrst, fizički jak i nije nam dozvolio da igramo svoju igru koja nas je krasila tokom cele polusezone. Imali smo neke poluprilike, bili nadomak gola, ali sve naše šuteve domaćin je uspeo da izblokira. I onda, nakon prvog gola osetili smo da možemo, čak ni gol koji smo primili nije nas poljuljao, već nam je dao vetar u leđa. Postigao sam gol i on je nekako prelomio susret, nakon toga totalna ofanziva mojih saigrača i još dva sjajna pogotka. Srećni smo zbog ove pobede, idemo dalje, još jače. Veliko hvala i našim navijačima koji su i ovaj put bili uz nas. 

U sledećem kolu ekipu Solunca očekuje novo gostovanje, po nekim parametrima i derbi kola u Srbobranu sa istoimenim sastavom, dok tim Jadrana gostuje Slogi u Ostojićevu.

BONUS VIDEO: 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading