SLEDE VELIKE PROMENE U SRPSKOM FUDBALU: Mogu li klubovi ispuniti tražene uslove?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2023

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoga uzbuđenja uslediće tek po okončanju ligaških takmičenja.

SLEDE VELIKE PROMENE U SRPSKOM FUDBALU: Mogu li klubovi ispuniti tražene uslove?

Foto: Facebook.com

lopta

Aktuelna fudbalska sezona 2022/23 ulazi u svoju samu završnicu i prava uzbuđenja se tek očekuju, ali istovremeno se uveliko vrše i pripreme za narednu koja će doneti mnogobrojne novine.

 

Velika novina odnosi se na Prvu ligu Srbije, s obzirom da će od sezone 2023/24 za učešće u drugom stepenu srpskog fudbalskog takmičenja biti izvršeno licenciranje klubova, saopštila le Zajednica klubova Super i Prve lige Srbije.

Međutim, krenimo redom...

Kada je u pitanju aktuelna sezone u prvoligaškom karavanu, gotovo je izvesno da će članovi elite i  zvanično uskoro postati novobeogradski IMT i Železničar iz Pančeva. Novobeograđani će prema dostupnim informacijama svoje superligaške mečeve igrati na stadionu Fudbalskog kluba Čukarički, s obzirom da njihova popularna "Traktor Arena" ne ispunjava uslove za elitni rang, dok je sa druge strane potvrđeno da će "dizelka" svoje mečeve igrati na renoviranom stadionu Sportskog centra "Mladost" u Pančevu, ali klub u prvom stemenu licenciranja nije dobio dozvolu za učešće u eliti. Kako bi i tu prepreku prenebregnuli moraće da sačekaju mesec dana i odluku drugostepene komisije.

Foto: Zajednica klubova Super i Prve lige Srbije

Nema gledanja kroz prste - uslovi moraju biti ispunjeni

 

Istovremeno, Jedinstvo sa Uba, koje je blizu plasmana u baraž za popunu elitnog ranga, takođe mora da sačeka odluku drugostepene komisije, mada su Ubljani najavili da će u što skorijem roku sve nedostatke otkloniti. Takođe i stadion Radničkog iz Sremske Mitrovice nije pogodan za odigravanje superligaških mečeva i ukoliko klub iz sremske ravnice stigne do baraža, svoje mečeve će morati da igra na stadionu u Bačkoj Palanci.

Kao što je već pomenuto, licenciranje će od naredne sezone biti neophodno i klubovima u drugom stepenu takmičenja, a posebno se ističe podatak da svi klubovi koji se kroz četiri grupe srpskoligaškog karavana, nadaju učešću u višem rangu takmičenja, za sada ne ispunjavaju uslove za to. Trenutno nije poznato kakve nedostatke koji od klubova pojedinačno ima, ali se očekuje da će kroz drugostepenu komisiju ipak sve navedeno biti i rešeno.

Očigledno će pored ostvarenja na zelenom tepihu, tokom narednog perioda, klubovi voditi i veliku bitku kako bi ostvarili barem minimum uslova ne bi li uspeli da se domognu višeg ranga takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading