IZNENAĐENJE, ILI NE: Liga šampiona će se igrati na novom lozničkom "Lagatoru"? (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2023

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka je doneta...

IZNENAĐENJE, ILI NE: Liga šampiona će se igrati na novom lozničkom "Lagatoru"? (VIDEO)

Foto: FK Loznica

Izgradnja velelepnog sportskog objekta u Loznici polako se privodi kraju. Novi "Lagator" je stigao do faze postavljanja travnatog tepiha, tako da će loznički fudbalski hram uskoro biti spreman i za odigravanje prvih takmičarskih mečeva.

 

Međutim, prema dostupnim informacijama izvesno je da domaća ekipa Loznice neće biti i prvi fudbalski sastav koji će otvoriti svoj novi fudbalski dom. Ne tako davno, pojavila se informacija da će na novom stadionu biti odigrana finalna utakmica Kupa Srbije za sezonu 2022/23, a istovremeno će u velelepnost ovog objekta od naredne jeseni moći da se uvere i evropski klubovi.

Naime, prema dostupnim informacijma ekipa Čukaričkog će naredne sezone svoje mečeve u Evropi igrati upravo na novoizgrađenom stadionu, a shodno trenutnom stanju na tabeli superligaškog karavana, belo-crni sa Banovog Brda bi mogli da učestvuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tako da postoji velika šansa da se evropska fudbalska elita već naredne sezone nađe u Loznici.

Svakako će evropski mečevi Čukaričkog privući veliku pažnju ljubitelja fudbala u Loznici i okruženju i jasno je da će beogradski klub na "Lagatoru" imati daleko veću podršku nego što bi to bio slučaj ukoliko bi predstojeće mečeve igrali na beogradskim stadionima u Ljutice Bogdana ili Humskoj.

 

 

Kada je reč o ekipi Loznice, oni u ovom momentu vode veliku borbu za očuvanje statusa prvoligaša. Pet kola pre kraja ovosezonskog takmičenja sa 34 osvojena boda zauzimaju šestu poziciju na tabeli Plej-aut grupe Prve lige Srbije i imaju pet bodova manje u odnosu na gornjomilanovački Metalac koji se nalazi u sigurnoj zoni.

U narednoj takmičarskoj rundi zeleno-beli gostuju u Šapcu gde će odigrati lokalni derbi protiv ekipe Mačve.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading