OMLADINAC PONOVO NA VRHU: U odlučujući deo sezone sastav iz Bogatića ulazi sa liderske pozicije!

Autor:

Sport

18.04.2023

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće nedelje kreće treći krug koji će nam doneti odgovor na pitanje ko ide u viši rang.

OMLADINAC PONOVO NA VRHU: U odlučujući deo sezone sastav iz Bogatića ulazi sa liderske pozicije!

Foto: FK Omladinac Bogatić

U okviru 10. kola Opštinske lige Bogatić ekipa Omladinca je ugostila sastav Gorki Glušci, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 3:2.

Republika

Ekipa Omladinca je u ovaj meč ušla sa 22 osvojena boda što je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli, samo dva boda više ima lider, dok je sastav Gorki sa 13 bodova na trećoj poziciji.

Domaći igrači nisu započeli meč na najbolji način, gosti su u dva navrata opasno pripretili. Prvo je posle šuta Vasića iz slobodnog udarca lopta završila na stativi.

Mogao je i Denis Sakić da donese vođstvo ekipi Gorki, ali je njegov udarac iz izgledne pozicije završio preko gola.

Probudili su se domaći igrači posle dve "opomene" i krenuli su sa dosta boljom igrom. Imao je Mirko Đukić dve odlične prilike, ali oba puta nije bilo promene rezultata.

U 40. minutu viđen je prvi gol na meču, šutirao je kapiten Miloš Ulardžić, golman Nedeljković je uspeo da odbije loptu, ali je na nju natrčao Lazar Trifunović koji je bez većih problema smešta u mrežu, 1:0 za Omladinac.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena u kojem nije bilo upisanih stavki u sudijskoj beležnici, sem gola domaćina.

U nastavku meča se rastrčala domaća ekipa, ali iz nekoliko izglednih prilika nisu uspeli da dođu do uvećanja prednosti.

Njihove promašaje mogli su da kazne gostujući igrači, ali ih je manjak koncentracije u završnici "koštao" gola. 

Prednost domaćeg tima uvećao je brzonogi Dušan Tufegdžić kome je ovo prvenac u dresu Omladinca, igrao se 64. minut kada je lopta završila u mreži Gorkog.

Do kraja meča beležimo par dobrih prilika na polovini gostujućeg tima, ali promene rezultata nije bilo. Pokušali su gosti izmenama da promene stanje na terenu, ali im to nije pošlo za nogom.

Omladinac (Bogatić) - Gorki (Glušci) 2:0 (1:0)

Omladinac: Dukić, Trifunović (od 87' Panić), Jocković (od 46' Đonlić), Vujić, Ma. Ulardžić, Tufegdžić, Đukić, Mi. Ulardžić, Gišić, Martinović, Jović

Gorki: Nedeljković, S. Uglješić (od 73' Vasiljević), Mišković, M. Uglješić, Simić, Lovčević, Sakić, Aničić (od 62' Budimirović), Vasić, Bjelić (od 71' Lazarević), Mišković (od 82' Ljubinković)

Novim trijumfom i usled kiksa Napretka 1933, ekipa Omladinca je stigla do prvog mesta na tabeli koje deli upravo sa timom iz Banovog Polja sa po 25 osvojenih bodova.

U sledećem kolu Omladinac igra opet pred svojim navijačima, ovoga puta protiv Radnika iz Glogovca, dok sastav Gorki dočekuje Mladost iz Očage.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading