ČUDNI SU PUTEVI BOŽIJI: Praunuk istaknutog člana Jugoslovenske vojske u otadžbini, poneo dres KFK Ravna Gora!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.04.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umni ljudi su davno izrekli da je život ono što nam se događa, kada smo u planu imali potpuno druge stvari...

ČUDNI SU PUTEVI BOŽIJI: Praunuk istaknutog člana Jugoslovenske vojske u otadžbini, poneo dres KFK Ravna Gora!

Foto: KFK Ravna Gora

KFK Ravna Gora predstavlja jedan od najmlađih prestoničkih fudbalskih kolektiva. Klub je osnovan 2020. godine i nakon prve sezone u kojoj su kroz Međuopštinsku ligu Beograd - "grupa B", izborili plasman u viši rang takmičenja, u svojoj drugoj takmičarskoj godini vode bitke u okviru Prve beogradske lige - "grupa A".

 

Tokom dosadašnjeg takmičenja popularna "crna trojka" je zabeležila četiri pobede, tri remija i 11 poraza i sa 15 bodova na kontu nalaze se u donjm delu tabele, a svakako primarni cilj je očuvanje statusa člana beogradskog prvoligaša.

Prethodnog vikenda ekipa KFK Ravne Gore je poražena od ekipe Umke rezultatom 0:3, ali navedeni susret svakako može dobiti prefiks istorijskog.

Naime, u dresu "ravongoraca" tokom navedenog meča debitovao je Filip Sotirović, mladi fudbaler rođen 2003. godine. 

Verovatno bi navedeni podatak u javnosti prošao i nezapaženo da Filip Sotirović nije praunuk Dragana Sotirovića koji je tokom Drugog svetskog rata bio istaknuti član Jugoslovenske vojske u otadžbini, odnosno u narodu popularnog "ravnogorskog pokreta" pod komandom đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Dragan Sotirović se krajem maja 1941. godine priključio jedinicama JVuO i bio je jedan od organizatora prvih vojnih akcija na području Šumadije.

Foto: KFK Ravna Gora

Dragan Sotirović

 

Nakom sloma, odveden je u zarobljeništvo u koncentracioni logor 325 u Ravi Ruskoj u Poljskoj (današnja Ukrajina), da bi kasnij bio prebačen u Strij. Veđto uspeva da pobegne iz zatvorske bolnice nakon čega se priključuje poljskom pokretu otpora čiji je član bio do kraja ratnih dejstava.

U domovinu se nakon rata nikada se nije vratio, ali su mu u SFR Jugoslaviji živeli supruga i sin.

- Dragan Sotirović:

Datum rođenja: 5. maj 1913. godine

Mesto rođenja: Vranje, Kraljevina Srbija

Datum smrti: 6. jun 1987. godine

Mesto smrti: Solun, Grčka

Igrom sudbine, praunuk Dragana Sotirovića danas nastupa za fudbalski kolektiv koji nosi naziv pokreta čiji je njegov pradeda bio istaknuti član.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading