SRPSKA ATINA ĆE USKORO IMATI ČIME DA SE PODIČI: "Karađorđe" dobija konkurenciju - u Novom Sadu niče još jedan fudbalski objekat na ponos grada! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.04.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Sad će uskoro moći da se podiči još jednim fudbalskim objektom.

SRPSKA ATINA ĆE USKORO IMATI ČIME DA SE PODIČI: "Karađorđe" dobija konkurenciju - u Novom Sadu niče još jedan fudbalski objekat na ponos grada! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Stadion "Karađorđe"

Nakon gotovo punih šest decenija, od sezone 2018/19 drugi po veličini grad u Srbiji, Novi Sad može se podičiti sa dva člana u elitnom rangu srpskog fudbala. Uz "staru damu", novosadsku Vojvodinu, punih pet sezona "srpsku Atinu" u eliti je predstavljala ekipa Proletera, da bi prethodne jeseni njegovo mesto zauzela Mladost GAT.

 

Obe navedene ekipe svoje mečeve u Super ligi Srbije, kada su domaći susreti u pitanju, igrali su na stadionu "Karađorđe", a Novi Sad bi uskoro, do kraja aktuelne 2023. godine, trebao da dobije još jedan respektabilan fudbalski objekat.

RFK Novi Sad 1921 u aktuelnoj sezoni takmiči se u okviru Prve lige Srbije i nakon 28 prvenstvenih duela zauzima četvrtu poziciju na tabeli i dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, praktično su obezbedili plasman u plej-of fazu prvoligaškog karavana i zasigurno smatraju se ekipom koja pretenduje na poziciju koja po okončanju ovosezonskog takmičenja vodi u baraž za popunu elitnog ranga srpskog fudbala.

Istovremeno, uveliko se radi na rekonstrukciji stadiona "Detelinara" za koji se očekuje da će uskoro biti i domaćin superligaških susreta.

Stadion na Detelinari usled dotrajalosti i neadekvatnog održavanja nalazio se u jako lošem stanju i trenutno se izvode radovi na sanaciji konstrukcije objekta i grubi građevinski radovi. Prema projektu, sve postojeće instalacije biće zamenjene, a predviđena je i demontaža svečane lože na čijem mestu će biti izgrađena nova dvodelna, kao i prostor predviđen za novinare i VIP goste.

 

- Stadion "Detelinara":

Adresa: Rumenička 152, Novi Sad

Datum izgradnje: 1966. godina

Kapacitet: 1.200 mesta

Klub: RFK Novi Sad 1921

Istovremeno će biti zamenjena i sedišta na stadionu, a kapacitet objekta koji trenutno iznosi 1.200 mesta biće uvećan na 2.008 mesta.

Završetak radova je planiran za poslednji dan meseca septembra 2023. godine i ostaje da se vidi hoće li se već od naredne jeseni na novosadskoj Detelinari igrati superligaški fudbal.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading