RAZVOJ INFRASTRUKTURE JE PRIMARNI CILJ: Još jedan grad u Srbiji dobija velelepni sportski objekat? (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.04.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska infrastruktura u Srbije napreduje iz dana u dan.

RAZVOJ INFRASTRUKTURE JE PRIMARNI CILJ: Još jedan grad u Srbiji dobija velelepni sportski objekat? (FOTO)

Foto: FK Budućnost Krušik 2014 Valjevo

Ne tako davno, kada god se pokrene priča vezana za srpski fudbal, kao jedan od glavnih problema smatrana je infrastruktura na kojoj gotovo pola veka ništa nije rađeno.

 

Međutim, sve navedeno je iza nas i poslednjih godina sve više pažnje se poklanja ovom problemu i širom Srbije niču sportski objekti koji se sa punim pravom mogu uporediti i sa stadionima kojima smo mogli samo da se divimo.

U ovom momentu blizu okončanja radova su velelepni objekti u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, a istovremeno su okončani i projekti za izgradnju stadiona u Kragujevcu, Nišu,..., kao i sve bliži početak izgradnje Nacionalnog stadiona ćime će fudbalska infrastruktura u Srbiji u potpunosti biti izmenjena.

Jedan od gradova koji u prvom talasu izgradnje nije u planovima za rekonstrukciju sportskog objekta jeste Valjevo, ali u gradu gde se reke Jablanica i Obnica spajaju u Kolubaru, ne sede skrštenih ruku.

Za sada je napravljen neoficijalni plan rekonstrukcije stadiona "Park Pećina", dom fudbalera Budućnost Krušik 2014.

Navedeni sportski objekat je izgrađen davne 1920. godine. Poseduj tribinu i klupske prostorije podno tribine, ali je potpuno jasno da je stadion "zreo" za potpunu rekonstrukciju.

Prema navedenom nacrtu, budući stadion "Park Pećina" bi imao sve četiri tribine, imao bi kapacitet od 5.400 sedećih mestai posedovao bi UEFA 3 licencu. Uz tribine stadion bi dobio novu upravnu zgradu, hotel, kao i parking prostor.

Foto: FK Budućnost Krušik 2014 Valjevo

Predlog budućeg izgleda stadiona "Park Pećina" u Valjevu

 

Potpuno je jasno da grad koji ima oko 60.000 stanovnika zaslužuje sportski objekat koji bi bio ponos Valjeva i koji bi zasigurno uticao na buduće znatno bolje rezultate FK Budućnost Krušik 2014.

Da podsetimo, valjevska ekipa se u aktuelnoj 2022/23 sezoni takmiči u okviru Srpske lige Zapad. Trenutno se nalazi na devetoj poziciji trećeg stepena srpskog klupskog fudbala, ali je jasno da grad veličine Valjeva zasigurno zaslužuje da u perspektivi ima i člana prvoligaškog karavana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading