BORAC JE DOBRO POZNAT PROTIVNIK: Ekipa ČSK-a želi pobedom da nastavi put ka što boljem plasmanu!

Autor:

Sport

03.03.2023

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oba sastava će u nedelju pojuriti tri boda, ali sa različitim ciljem.

BORAC JE DOBRO POZNAT PROTIVNIK: Ekipa ČSK-a želi pobedom da nastavi put ka što boljem plasmanu!

Foto: FK ČSK Pivara

Predstojećeg vikenda pored Srpskih liga započeće prolećni deo prvenstva i u nekim nižim rangovima, jedan od njih je i Područna liga Sombor.

Republika

U nedelju će se u Obrovcu sastati domaći tim Borca 46 i ekipa ČSK Pivara iz Čelareva.

Borac je već pet godina član ranga u kojem se i trenutno takmiči. Prošle sezone je na kraju godine bio u donjem tabelu, a slična je situacija i posle jesenjeg dela ove. Sastav iz Obrovca sa učinkom od četiri pobede, jedne podele bodova i deset poraza zauzima prvu poziciju iznad zone ispadanja. Nisu uspeli igrači da pronađu formu koja bi rezultirala serijom dobrih rezultata.

U nedelju nasuprot igrača Borca nalaziće se fudbaleri ČSK Pivare. Prošlogodišnji član Vojvođanske lige Istok pokušaće partijama u drugom delu prvenstva da se izbori za poziciju sa koje bi obezbedili ekspresan povratak u viši rang. Trenutno lidera na tabeli posmatraju sa trećeg mesta i sa zaostatkom od pet bodova.

Trener ekipe iz Čelareva, Miroslav Pavlović izneo je sledeće utiske pre samog početka prolećne faze i najavio meč sa ekipom Borca:

- Prvenstvo u prolećnom delu i samim tim sa obavezama u njemu krećemo u nedelju protiv dobro poznate ekipe. Trudili smo se i naporno radili tokom ovih mesec dana i prošli kroz standardan vid priprema. Imali smo četiri pripremna meča iz kojih generalni utisak i nije tako loš kako rezultati govore. Imamo određene kadrovske probleme pred ovu utakmicu, a sastav će odrediti spremnost igrača u datom trenutku da istrče na teren i daju maksimum. Priliku će dobiti svi oni igrači koji to maksimalno zasluže kako prisustvu na treninzima tako i zalaganjem, voljom, željom za napretkom, dobrim ponašanjem i poštovanjem prema obavezama. Borac je jedna “potkovana” i “lukava” ekipa, koja je duže vreme na okupu. Izuzetno će biti teško jer idemo u goste, Borac je dobar domaćin iako u prvom delu nisu izgledali dobro dali su izuzetan otpor svim ekipama i zaslužuju krajnji respekt. Teren je u Obrovcu nešto uži, što njima svakako da odgovara više ali mi smo se pripremali i za takav teren i prilagodili se situaciji. Mi ćemo izaći na svaki meč da pobedimo, imamo imperativ u prvih nekoliko kola da obezbedimo i definitivno opstanak, a ukoliko se desi obrnuto pružićemo ruku protivniku.

Na komentar trenera nadovezao se i predstavnik kluba, Predrag Šljivar:

- Prošli smo kroz izuzetno turbulentan period u samom klubu. Desile su se mnoge promene, očekivanja i ambicije su se znato izmenile uticajem spoljašnjih okolnosti bili smo prinuđeni da reagujemo u momentu. Prvo je otišao trener, za njim i čak sedam standardnih prvotimaca i dva omladinca. Na mesto šefa struke došao je Miroslav Pavlović koji je već imao funkciju u aktuelnom sastavu uprave kluba kao sportski direktor. U jednom trenutku naš prvi tim nije imao igrače ni za prvu postavu. Šok je rešen šok terapijom. Dovedeno je par igrača koji još nisu pokazali pun potencijal (neki što zbog povrede, neki se još nisu uigrali, neki dolaze iz duže pauze pa je privikavanje sporo…), zamene su se desile brzinski i nadamo se da će dovedeni igrači apsolutno opravdati povrenje koje im bude dato. Pripreme su prošle kroz dve faze. Početak je bio kao i svaki težak, treninzi su trajali dve nedelje pa je usledila i serija provera. Rezultati u pripremnom periodu i nisu toliko bitni. Bitan je utisak, koji nije bio loš, utakmice su uglavnom igrali igrači iz omladinskog pogona, a i oni su doneli neku novu energiju i priču, koja će krenuti od naredne sezone i za neke u seniorskom timu. Prvi protivnik, izuzetno težak kao i sam raspored u prolećnom delu, teren sam po sebi težak, ekipa nova još neukomponovana do kraja. Utakmica će sama po sebi pokazati i naše domete u ovoj sezoni. Rezigniran ću ostati do kraja.

Centarfor ČSK-a, Marko Ileš izneo je svoje viđenje povodom početka prolećnog dela prvenstva:

- Konačno startuje prvenstvo, pauza je bila predugačka i uželeli smo se fudbala. Bićemo spremni kao ekipa da odgovorimo na izazove i na ono što bude zamisao šefa Pavlovića. Imamo kvalitet da napadnemo bodove u Obrovcu i mislim da će nam biti teže od očekivanog jer nam sam teren neće odgovarati. Borac je jedna ekipa sa dna tabele koju će karakterisati žilava igra i borba za “goli” život u ovom delu sezone. Nama je svaki bod bitan, želeli bi da što pre obezbedimo opstanak.

Prvi susret ova dva tima završen je pobedom ekipe iz Čelareva minimalnim rezultatom.

Borac 46 (Obrovac) - ČSK Pivara (Čelarevo)

Nedelja od 14:30

Teren u Obrovcu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading