SREM POKAZAO ČETIRI ASA: Da li će izvući i džokera iz rukava?!

Autor:

Sport

07.02.2023

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve nedelje od početke priprema, fudbaleri Srema odradili su devet treninga i odigrali su jedan prijateljski meč.

SREM POKAZAO ČETIRI ASA: Da li će izvući i džokera iz rukava?!

Foto: FK Srem Sremska Rača

Uvodna, bazična faza priprema sprovedena je na Atletskom stadionu, terenu sa veštačkom podlogom sportskog centra "Bane Ivanović" i u Salašu Noćajskom.

Republika

Svoje prve impresije dao je šef stručnog štaba Mile Ćuruvija:

- Pripreme za sada protiču zadovoljavajuće, odradili smo uvodni deo gde je akcenat bio na trčanju i sticanju fizičke snage. Drago mi je što je igrački kadar prepoznao važnost ovog uvodnog dela i što su treninzi dobro posećeni, iako ovaj deo priprema nije baš popularan. Neki testovi koje smo radili pokazali su nam da su igrači u boljem fizičkom stanju nego što smo u prvi mah mislili. Tereni koje smo koristili u predhodnom periodu imaju osvetljenje, pa su počinjali u kasnijim večernjim časovima kako bi što više igrača prisustvovalo. Moram da pohvalim da većinu nisu sprečili da dolaze ni nepovoljni vremenski uslovi kao što su niska temperatura, sneg ili jak vetar. 

U aktuelnom prelaznom roku igrački kadar je doživeo određene promene. Što se tiče izlaznih transfera, dres Srema razdužili su Zoran Tomašević (Hajduk Višnjićevo), Luka Drinić (LSK Laćarak) i Mirko Grubiša. Što se tiče dolazaka za sada su pristigla četiri fudbalera.

Vezista Vladimir Zeljković (28) dolazi iz BSK Bešenovo. Do sada je nastupao za mlađe selekcije OFK Beograda i Radničkog iz Sremske Mitrovice i Inđije, dok je karijeru u seniorskom fudbalu gradio u Hajduku iz Divoša, Budućnosti iz Salaša Noćajskog i Sloge iz Vognja.

- Prvo želim da se zahvalim upravi Srema na pozivu. Iz priče većine igrača koje poznajem i po iskustvu koje sam imao kao protivnik na terenu video sam da se radi o zaista dobro organizovanom klubu i sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu. Za sada zaista dobro radimo i nadam se da ćemo to pokazati i na terenu - rekao je Zeljković. 

Darko Nenadović (32) iskusni vezista pristigao je iz Erdevik 2017. Zaista bogatu karijeru koju je započeo u matičnoj Slogi iz Erdevika, a zatim gradio u Hajduku iz Divoša, Obiliću iz Kukujevaca, LSK-u, Borcu iz Martinaca, Graničaru iz Kuzmina, Borcu iz Velikih Radinaca, popularni "Boske" rešio je ovog proleća da obogati klubom iz Sremske Rače.

- Drago mi je što sam došao u klub koji ima zdravu priču i ambicije. Nadam se da ću svojim iskustvom dati doprinos ekipi u narednom periodu - istakao je Nenadović.

Bogdan Šuman (22) pristigao je iz ekipe Borac Radenković. Najbolje se snalazi uz levu aut liniju. Do sada je nastupao za Srem iz Sremske Mitrovice, Radnički (SM), Mitros, Budućnost Salaš Noćajski, Podrinje i LSK. Mladi igrač nije krio zadovoljstvo po dolasku u novi klub:

Srećan sam što sam došao u klub u kome se dobro radi. Želim da kroz rad što više napredujem, a svojim partijama na terenu se na što bolji način odužim na ukazanom poverenju.

Stefan Đilas (26) najbolje se snalazi takođe uz levu aut liniju, a može da pokrije još nekolik pozicija u timu. Svoje umeće je do sada pokazivao kao član mlađih kategorija OFK Beograda i Internacionala,  zatim u seniorima PKB-a, Radničkog iz  Sremske Mitrovice, Napretka iz Popinca, Mitrosa, Budućnosti iz Salaša Noćajskog i Borca iz Martinaca odakle i dolazi u Srem. 

- Zahvaljujem se svim članovima kluba na sjajnom prijemu. Čuo sam, a sada sam se i uverio da u klubu vlada zaista sjajna atmosfera. Nadam se da ću svojim radom i zalaganjem na terenu opravdati ukazano poverenje - poručio je Đilas. 

O novopridošlim igračima svoje utiske izneo je i trener Ćuruvija: 

- Prelazni rok smo radili u tišini, bez mnogo pompe. Imali smo želju da zadržimo sve igrače iz jesenjeg dela, međutim, pošto su nas napustila tri igrača, uz činjenicu da nam je mladi Milan Nestorović igrač otišao na rad u inostranstvo, a oporavak Marka Adamovića nije išao planiranim tokom, ukazala nam se potreba da dovedemo nova lica. Reč je o proverenim igračima u najboljim fudbalskim godinama kojima želim da status novajlija pretvore u status velikih pojačanja. Na njima je da rade. Prelazni rok traje još nekoliko dana, imamo još neke pregovore pa ćemo videti da li će konkurenciju pojačati još neki igrač. Velika stvar je ta što dosta igrača pokazuje želju da dođe u naš klub jer prepoznaju stabilnost kluba i ozbiljnost u radu. Predsednik kluba Stefan Golubović i generalni menadžer Branislav Jovanović postarali su se da se funkcioniše na zdravim temeljima i zadovoljstvo je što sa njima delim zajedničku viziju. 

Do početka prvenstva fudbaleri Srema odmeriće snage sa ekipama Radnički Šid (11.2), Hajduk Višnjićevo (12.2), 27. Oktobar Šatrinci (18.2), Budućnost Salaš Noćajski (19.2), Napredak Šuljam (25.2), Fruškogorac Manđeloš (26.2) i petog marta protiv ekipe Polet Nikinci. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading