CILJ JE POVRATAK U SRPSKU LIGU: Taj put klub nastavlja sa dva nova lica u igračkom kadru!

Autor:

Sport

20.01.2023

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider na tabeli dodatno jača svoje redove.

CILJ JE POVRATAK U SRPSKU LIGU: Taj put klub nastavlja sa dva nova lica u igračkom kadru!

Foto: OFK Kikinda

Ekipa Kikinde posle ispadanja iz Srpske lige Vojvodina prošle sezone, na dobrom je putu da se ekspresno vrati u srpskoligaški karavan.

Republika

Na zimsku pauzu Vojvođanske lige Istok otišli su sa prvog mesta na tabeli. Učinak 11-3-1 bio je dovoljan za 36 bodova, dva više u odnosu na prvog pratioca. Uprava kluba odlučila je da dodatno ojača već sada odličan igrački kadar. 

Prvi novajlija u dresu Kikinde je Aleksandar Mirkov (26), koji igra na poziciji veznog igrača. Mirkov je ponikao u OFK Kikinda, kasnije je prošao mlađe kategorije Spartaka i OFK Beograda. U seniorskoj konkurenciji nastupao je za Banat (Zrenjanin), Sentu, ŽAK, Bečej, Vojvodinu, Smederevo, Mladost (BiH), Železničar (Pančevo), Radnički 1912 (Sombor). Dolazi iz ekipe Keflah za koju je nastupao u prethodnoj sezoni u austriskoj trećoj ligi.

Aleksandar je povodom dolaska u Kikindu izjavio:

- Za dolazak sam se odlučio zbog dobrih uslova rada i ambicija da budemo u vrhu tabele, a najviše u nameri da svojim doprinosom pomognem matičnom klubu. 

Drugo pojačanje u ovom prelaznom roku je Vladimir Galašev (17) dolazi iz redova Tise iz Adorjana. Galašev igra na poziciji štopera, fudbalsku karijeru krenuo je u rodnom Novom Kneževcu u dresu Obilića, a kasnije je igrao u mlađim kategorijama Spartaka.

Galašev je prilikom promocije u novom dresu izjavio:

- Smatram da je OFK Kikinda značajan i veliki klub i bolja sredina za mene. Nadam se da ću se izboriti za mesto standardnog prvotimca i da ćemo na kraju sezone ući u viši rang.

Ekipa Kikinde jedini poraz u prvom delu sezone doživela je na gostovanju u Ruskom selu, ekipi Crvene zvezde. Upravo sa crveno-belima otvaraju prolećni deo prvenstva pred svojim navijačima.

BONUS VIDEO: 


 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading