BORBA ZA STARTNIH JEDANAEST POČINJE: Protiv Poljaka, Mađara i Rusa se brusi forma za ostvarenje istorijskog cilja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.12.2022

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno i najvažnije pripreme u istoriji kluba sa Senjaka, uskoro startuju.

BORBA ZA STARTNIH JEDANAEST POČINJE: Protiv Poljaka, Mađara i Rusa se brusi forma za ostvarenje istorijskog cilja!

Foto: RFK Grafičar

U godini na izmaku proslavili su stogodišnjicu postojanja. Drugi vek egzistiranja na fudbalskoj mapi Srbije, svi se nadaju, pokušaće da obeleže plasmanom u elitni rang srpskog klupskog takmičenja, pa shodno tome u RFK Grafičaru sa velikom pažnjom pristupaju predstojećim pripremama koje će za cilj imati da već od naredne jeseni krenu, po prvi put u svojoj bogatoj istoriji, u borbu za superligaške bodove.

 

Plan zimskih priprema već je poznat, a tokom boravka u Antaliji, ekipa trenera Marka Neđića odigraće i četiri pripremna susreta sa renomiranim rivalima. 

Prvi susret popularni "Grafosi" odigraće 18. januara, a protivnik je ekipa poljskog Zaglebja. Tri dana kasnije, jedan od glavnih konkurenata za plasman u Super ligu Srbije, sastaće se sa mađarskim Siofokom, a zatim sledi duel sa ruskim Fakel Voronježom koji je na programu 24. januara. Poslednji pripremni susret u mesecu januaru fudbaleri Grafičara imaće 26. januara protiv još jednog ruskog tima, ekipe Baltike.

Foto: RFK Grafičar

Plan pripremnih mečeva

 

Da podsetimo, ekipa Grafičara je prethodnu jesen u okviru Prve lige Srbije okončala na deobi druge i treće pozicije sa ekipom pančevačkog Železničara i upravo navedeni timovi vodiće veliku borbu za direktan plasman u elitu. Upravo će ove dve ekipe odigrati međusobni duel na startu prolećnog dela sezone. Veliki derbi, nakon kojeg će mnogo toga biti jasnije, zakazan je za 25. februar 2023. godine.

 

 

Obe ekipe trenutno  imaju identičan broj bodova, ali ekipa Grafičara za devet pogodaka ima bolji gol koeficijent. Jesenji duel "Grafosa" i "Dizelke" odigran je u Pančevu u okviru 5. prvenstvenog kola, a "Ljubičasti" su ostvarili trijumf rezultatom 3:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading