ŠEF STRUČNOG ŠTABA ZNA FORMULU USPEHA SVOG TIMA: Marković „talisman“ za Barajevo!

Autor:

Sport

19.10.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barajevo ima svog „talismana“. Ima trenera za velika dela. Ima Igora Markovića koji zna fudbalski recet za uspeh svog tima.

ŠEF STRUČNOG ŠTABA ZNA FORMULU USPEHA SVOG TIMA: Marković „talisman“ za Barajevo!

Foto: Privatna arhiva

Igor Marković zaštitnik fudbalskog kluba Barajevo

Samo neupućena sportska publika može da misli da smo „hit sezone“. Na ovom projektu radimo duže vreme, ko nas redovno prati zna sa kojim igračima raspolažemo i da su kvalitetni da ostvare visok plasman u ovom rangu takmičenja – podvukao je strateg Barajevaca.

 

Barajevo je „hit sezone“.

-Ne bih se složio sa tom floskulom. To može da misli ili izjavi samo neobaveštena sportska publika – priznao je na početku razgovora za portal Republika.rs, Marković.

Šta to zna Vaša verna publika?

-Poznaju naš model rada koji na treningu i na utakmicama prezentujemo nekoliko godina,. Poznaju kvalitet igračkog kadra. Poznaju naše fudbalske domete.

Od početka ovog prvenstva upoznaje vas kao sportski kolektiv šira fudbalska javnost?

-Čujemo i pamtimo svaki kompliment na račun našeg tima, ali „pričamo“ samo na terenu.

Foto: Privatna arhiva

Tandem za pobede Barajeva: Marković i kondicioni trener Matić

Tabela kaže: u stopu pratite vodeće timove?

-Imali smo plan da se ove takmičarske godine stacioniramo u prvih pet mesta. Kada smo videli da možemo i više, sportski „apetiti“ su nam porasli.

Igrači na terenu funkcionišu kao skladan sastav.

-„Kostur“ ekipe je sačuvan iz petog ranga. Uz nekoliko mladih igrača dovedenih da se „kale“ izbalansirali smo mladost i iskustvo i uspeli da proces materijalizujemo rezultatima.

 Gotovo nikada ne odmarate od fudbala?

-Vlasnik sam akademije fudbala „Pro elit“ u Sremčici koja ima 40 mališana. Uporedo smo uspeli da rehabilitujemo podmladak Barajeva, okupimo 70 ak dečaka iz regiona, vratimo ih redovnim treninzima i vratimo ih u formu. Čak pet fudbalera iz omoladinske škole konkurišu za prvi tim što je znak da hvataju ritam i prezentuju kvalitet. Za korak ispred svih po potencijalu je zadnji vezni Matija Marković. Uspevam da koordiniram sve, pomognem svakom treneru jer volim ono što radim – objasnio je Marković.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Učitelji iz akademije "Pro elite" Igor Marković i Miljan Tišma

Ima li Barajevo vođu na terenu?

-Ne bih da izdvajam ni jednog igrača imenom i prezimenom jer smo mi organizovan, disciplinovan tim iz koga individualnim potencijalom, svaki trening, svaki meč, „iskoči“ neki pojedinac.

Skromni ste i u primanju komplimenata za Vaš lični učinak u uspehu Barajeva.

-Imam sreću što radim sa školovanim fudbalerima obrazovanim za ovaj rang takmičenja i za veće domete. Moj posao je da ih pet odsto usmerim ka napretku.

Vi ste talični za fudbalsko Barajevo?

-Uživam u napretku ekipe. Bitno mi je da tim ima „glavu“ i „rep“ da se zna ko šta radi u sastavu. Bitno mi je da se na terenu kroz igru vidi šta na treninzima uvežbavamo tokom radne nedelje.

Rezultati potvrđuju dobar timski rad.

-Prija pogled na tabelu.

Barajevo traži šansu za najviši plasman iz „drugog plana“.

-U grupi smo sa ekipama: PKB, Šušnjara koje u svakom smislu imaju uslove za viši rang, tu su i GSP Polet Dorćol čiji igrači su i zaposleni u pomenutoj firmi, pa Žarkovo... Videli smo da možemo da igramo sa svima, to nam je dodatni motiv za svaki sledeći izazov - napomenuo je strateg zonaša iz Batrajeva.

Igor Marković sam stvara šanse za uspeh svog tima, zato je „talisman“ za fudbalsko Barajevo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading