BOLJEVČANI DOMINANTNI U NEMAČKOJ: Tradicionalni susret veterana održan i ove godine! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

28.09.2022

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijateljska utakmica u šest godina odigrana četiri puta u fudbalskom regionu okruga Karlsrue. Iako je rezultat u drugom planu, ekipa iz Boljevaca tri puta trijumfovala, a jedan meč je završen bez pobednika.

BOLJEVČANI DOMINANTNI U NEMAČKOJ: Tradicionalni susret veterana održan i ove godine! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva Dušana Ćirjaka

Sve je počelo sasvim slučajno kada je ekipa veterana Hohštetena pre šest godina turistički posetila Srbiju. Tada je jedan boljevački zet, Matijas u tazbini upoznao veterane Boljevaca. Prijateljstvo je preneo i na fudbalski teren.

Republika

Foto:  

Koliko traju ovi susreti na relaciji Boljevci – Hohšteten?

- Sastajemo se šestu godinu za redom. Svaki susret je zanimljiviji od prethodnog – napomenuo je na početku razgovora organizator puta iz ekspedicije Boljevčana, Dušan Ćirjak za portal Republika.rs.

Sportska poseta je uzvraćena i od rivala iz Nemačke?

- Dva puta smo bili u Nemačkoj, dva puta smo ugostili fudbalske prijatelje iz Hohštetena u Boljevcima.

Rezultat utakmice je uvek u drugom planu?

- Ne opterećujemo se krajnjim ishodom meča, međutim, kada pitate mogu i da kažem – tri puta smo pobedili, jednom je bilo nerešeno.

“Treće poluvreme” je obavezno?

- To su nezaboravni momenti koji se pamte. Druženje uz “iće i piće” i puno fudbalskih anegdota upotpuni ovaj sportski događaj i vreme van terena.

 

Upravo entuzijazam sa poslednjeg susreta dovoljan je da čuva motiv za sledeći fudbalski skup?

- Čujemo se tokom godine, u kontaktu smo redovno  i uvek radosno isčekujemo sledeću takmičarsku godinu da odmerimo snage i na terenu i van njega – zaključio je uz osmeh, Dušan Ćirjak.

Ljubav prema fudbalu, ne poznaje granice, to godinama dokazuju veterani Boljevaca i. Hohštetena.

UVEK UZ BOLJEVČANE

U sastavu veterana iz Boljevaca ovog septembra je igrao i Dejan Rihlih koji sa porodicom nekoliko godina živi i radi u Nemačkoj.

Ovo je bila lepa prilika da se sretne, provede nekoliko dana sa nekadašnjim sugrađanima i sportskim prijatelima, uz “čašicu razgovora”, i tako ublaži nostalgiju za rodnim mestom.

PREŠAO 700 KM ZBOG UTAKMICE

Golman Boljevčana, Bojan Šćukanac, poreklom iz poznate boljevačke sportske familije pokojnog Dragana Zeca, rođen je i živi u Berlinu, ali to ga nije sprečilo da pređe 700 km i doputuje u okolinu Karslruea samo zbog prijateljske utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading