ŠUMADIJSKI METJUZ: Za "bubamarom" trči gotovo pola veka - životna priča najstarijeg aktivnog fudbalera u Srbiji! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

17.09.2022

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je kao vino, što stariji sve je bolji i ne namerava da uskoro "okači kopačke o klin".

ŠUMADIJSKI METJUZ: Za "bubamarom" trči gotovo pola veka - životna priča najstarijeg aktivnog fudbalera u Srbiji! (FOTO GALERIJA)

Foto: Facebook.com/Gordan Petrović Braksi

Prema svim dostupnim informacijama, on je najstariji aktivni fudbaler u Srbiji, a zasigurno spada i među najstarije na svetu. Za "bubamarom" trči već gotovo pet decenija i kako sam ističe najveću životnu ljubav neće napustiti dok god mu zdravlje to dozvoljava.

 

Reč je o legendarnom Gordanu Petroviću Braksiju čoveku koji zasigurno predstavlja personifikaciju fudbala u Kragujevcu i okolini.

Pred start nove sezone "šumadijski Metjuz", kako ga kragujevački ljubitelji fudbala od milošte nazivaju, napustio je ekipu Kragujevac 1996 i poneo opremu Fudbalskog kluba Dobrača iz istoimenog dela Kragujevca koja se takmiči u trećem rangu ovog grada, ligi koja predstavlja najniži stepen fudbalskog takmičenja.

Izjavu za portak Republika.rs Gordan Petrović Braksi je započeo osnovnim životnim i sportskim generalijama:

- Rođen sam u srcu Šumadije, u Kragujevcu 4. juna 1962. godine. Od malena sam jedino voleo loptu i želeo sam da se bavim samo fudbalom. Imao sam svega 12 godina kada sam počeo da treniram fudbal, a prva ekipa bila mi je Sušica iz Kragujevca.

Bilo je intreresantno čuti od ove žive legende u kojim je sve klubovima nastupao tokom dosadašnje karijere:

- Zaista je teško pobrojati sve klubove u kojima sam nastupao. Mislim da u ovom momentu i ne bih mogao da se setim svih ekipa, ali bih izdvojio neke od timova koji su bili najznačajniji u mojoj karijeri. Igrao sam za kragujevački Radnički, Šumadiju iz rodnog grada, Karađorđe iz Topole, Erdogliju, kragujevačku Koloniju, Slogu iz Desimirovaca, cerovački Partizan i mnoge druge. Istakao bih da sam prethodne godine nosio dres Kragujevca 1996. a od ovog leta nosim dres Dobrače - u dahu ističe popularni "Braksi".

 

Želeo je Gordan Petrović da istakne i jednu zanimljivost iz svoje fudbalske karijere:

- Bilo je to sada već davne 1978. godine, imao sam tada 16 godina i nastupao sam za ekipu Jedinstva iz Petrovca. Ono što je najinteresantnije jeste činjenica da sam u tom klubu pune dve godine igrao zajedno sa ocem što je za mene predstavljalo pravo zadovoljstvo i pored činjenice da bi mnogi mladi momci u takvoj situaciji osećali veliku dozu pritiska.

Objasnio nam je "Braksi" i zašto je ovog leta prešao u redove Dobrače:

- Klub se takmiči u Trećoj ligi grada Kragujevca što je najniži stepen takmičenja. Došao sam da pomognem ovoj ekipi i kao igrač na terenu, ali i pored terena da svojim iskustvom doprinesem mladim momcima kako bi postali i bolji ljudi i fudbaleri. Klupske ambicije nisu velike. Tu smo, gde smo i zaista je najvažnije druženje.

Na kraju nas je interesovalo dokle Gordan Petrović "Braksi" ima nameru da trči za "bubamarom":

- Igraću dokle god budem mogao. Zapravo, dok god mi zdravstveno stanje to omogućava. Kako se trenutno osećam, a osećam se izvrsno, imam želju da igram barem još četiri, pet godina - zaključio je "šumadijski Metjuz".

Napomenućemo da je ekipa Dobrače u aktuelnoj sezoni u okviru Treće lige grada Kragujevca odigrala dva susreta. Na sezonskoj premijeri savladali su na gostovanju Šumadiju iz Čumića rezultatom 2:0, da bi prethodnog vikenda na svom igralištu poklekli u duelu sa Borcem 1935 iz Maršića rezultatom 0:4.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading