AJFELOVA KULA PORASTALA ZA 6 METARA! Sada je visoka neverovatnih 330 metara!

Autor:

Razonoda

16.03.2022

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Čelična dama", kako je Parižani zovu porasla je za 6 metara i sada joj visina iznosi 330 metara.

AJFELOVA KULA PORASTALA ZA 6 METARA! Sada je visoka neverovatnih 330 metara!

Foto: pixabay.com

To je postignuto zahvaljujući montiranju nove antene za digitalno emitovanje. Montaža je u utorak trajala svega petnaestak minuta, koliko je i bilo potrebno helikopteru da je spusti i tehničaru da je pričvrsti, a samim tim i čuvenom tornju da dobije novu visinu.

Reč je o modernoj radio-anteni iz sistema DAB+, a da bi se montirala prethodno su odobrenje morali da daju Gradska kuća Pariza, Ministarstvo kulture i Pariska policijska prefektura.

Ajfelov toranj, delo Gistava Ajfela, postavljen je 1889. godine za Veliku svetsku izložbu i bila je privremenog karaktera, ali je uspela da preživi i danas predstavlja jedan od simbola Pariza i cele Francuske.  

U početku je bila visoka 312 metara, a visinu je, zbog jarbola i različitih antena, prethodno menjala 1991., 1994. i 2000. godine. Pre ovog "produženja", bila je visoka 324 metra.

Ponosni Francuzi kažu da je Ajfelova kula sada još bliže zvezdama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading