KAKAV GENIJE: Hirurg suspendovan zbog ugraviranja svojih inicijala na JETRE PACIJENATA!

Autor: Republika

Razonoda

16.12.2017

06:24

Jedan britanski hirurg, suspendovan zbog toga što je laserom "ugravirao" svoje inicijale na jetri dva pacijenta, priznao je krivicu na sudu u Birmingemu, a presuda će mu biti izrečena 12. januara.

pixabay.com
Hirurg suspendovan zbog glupiranja/Foto: Ilustracija

Sajmon Bramhal (53), priznao je krivicu po dve optužnice, za nanošenje štete i povrede, jer je laserom ispisao inicijale "SB" na jetrama pacijenata pod anestezijom, bez njihovog pristanka, dok je operisao u bolnici Kraljica Elizabeta u Birmingemu 2013. godine.

Za ispisivanje svojih inicijala upotrebio je netoksični argon, koji se često koristi u hirurgiji.

Jedan od njegovih kolega nedopuštenu intervenciju uočio je tokom druge operacije, nakon čega je uprava bolnice suspendovala Bramhala do okončanja istrage.

Lekar se od tada brani sa slobode uz kauciju do presude koju će mu sud izreći 12. januara.

- To je neuobičajen i složen predmet - istakao je tužilac Toni Badenoh i ocenio da je predmet "bez presedana u pravosuđu i krivičnom pravu".

- Okrivljeni je priznao da je delo koje je počinio ne samo neetično, več je i kažnjivo - rekao je tužilac.

Optužnica ga tereti za zloupotrebu ovlašćenja, istakao je Badenoh, jer "činjenica da je doktor Bramhal upisao svoje incijale na jetru jednog pacijenta nije izolovan slučaj, budući da ga je izveo dvaput, a za to je potrebno i znanje i koncentracija. To je učinio u prisustvu svojih kolega", rekao je tužilac.

Komentari (0)

Loading