DA LI BISTE KRENULI NA NAJDUŽE PUTOVANJE VOZOM NA SVETU!? Traje 21 dan, prolazi se kroz 13 zemalja, a cena karte je PRAVA SITNICA!

Autor:

Razonoda

10.03.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putovanje započinje u Lagosu na jugu Portugala, a potom se nastavlja vozom kroz Španiju do Pariza, pa dalje preko istočne Evrope i Belorusije, sve do Moskve u Rusiji. Zatim, ruta vodi preko čuvene Transsibirske železnice, koja za šest dana stiže do Pekinga u Kini, prolazeći kroz Mongoliju, a onda...

DA LI BISTE KRENULI NA NAJDUŽE PUTOVANJE VOZOM NA SVETU!? Traje 21 dan, prolazi se kroz 13 zemalja, a cena karte je PRAVA SITNICA!

Foto: Shutterstock

Da li ste ikada razmišljali o tome da krenete na najduže železničko putovanje na svetu? Ova avantura vodi kroz čak 13 zemalja i traje 21 dan, pružajući nezaboravno iskustvo svakom putniku koji se odvaži na ovu avanturu. Putovanje počinje u Portugalu, a završava se u Singapuru, prožimajući različite kulture i pejzaže duž impresivnih 18.755 kilometara.

Ova najduža železnička ruta na svetu postala je izvodljiva zahvaljujući železnici vrednoj 6 milijardi dolara koju je izgradila Kina, a koja povezuje Boten sa Vientjanom u Laosu. Putovanje započinje u Lagosu na jugu Portugala, a potom se nastavlja vozom kroz Španiju do Pariza, pa dalje preko istočne Evrope i Belorusije, sve do Moskve u Rusiji. Zatim, ruta vodi preko čuvene Transsibirske železnice, koja za šest dana stiže do Pekinga u Kini, prolazeći kroz Mongoliju. Nakon toga, putovanje se nastavlja do Laosa, a zatim do Bangkoka u Tajlandu, sve do Malezije i konačno Singapura, piše Espreso.

Iako bi putovanje avionom bilo brže, ova železnička avantura pruža priliku da se uživa u raznolikim pejzažima, kulturama i iskustvima duž puta. Putnici imaju priliku da posmatraju predele Evrope, Rusije, Kine i jugoistočne Azije, stičući uvid u različite načine života i običaje. Cena ovog nezaboravnog putovanja iznosi oko 1.200 evra, što nije mnogo više od avionske karte koja bi inače koštala od Evrope do Singapura.

Ovo putovanje pruža jedinstvenu priliku da se doživi svet na drugačiji način, istraže neobične destinacije i stvore uspomene koje će trajati čitavog života. Za sve ljubitelje avanture i istraživanja, ova najduža železnička ruta na svetu može predstavljati san ostvaren u stvarnosti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading