UKRALA NOVAC OD BOLESNIH DA BI PLATILA SEBI ODMOR! Uhapšena radnica doma za odrasle

Autor:

Hronika

13.04.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičena je oštetila navedenu ustanovu za 1.546.257 dinara.

UKRALA NOVAC OD BOLESNIH DA BI PLATILA SEBI ODMOR! Uhapšena radnica doma za odrasle

Foto: Shutterstock

Uhapšena žena

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, izvršili su hapšenje G. S. (63) zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Osumnjičena je kao odgovorno lice jednog doma za odrasle i starije u Leskovcu, a sumnja se da je tokom perioda od 2017. do marta ove godine iskoristila svoj položaj kako bi ostvarila ličnu korist na štetu ustanove.

Zloupotreba sredstava

Prema navodima iz istrage, G. S. se sumnjiči da je odobrila plaćanje iznosa od 213.433 dinara jednoj turističkoj agenciji iz Beograda sa računa ustanove, a potom je navodno iskoristila sredstva za sopstveni odmor. Takođe, sumnja se da je naručila ugradni nameštaj za ličnu upotrebu i platila ga sa računa ustanove u iznosu od 195.984 dinara. Dodatno, postoji sumnja da je koristila sredstva ustanove za nabavku mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih je deo navodno poklonila prijateljima.

Finansijska šteta

Prema podacima iz istrage, osumnjičena je, prekoračujući određeni limit za potrošnju na službenim brojevima telefona, izazvala štetu od 220.501 dinar. Ukupna sumnjičena šteta iznosi 1.546.257 dinara.

G. S. je privedena nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu, a detalji ovog slučaja biće dalje razmatrani u okviru pravosudnog procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading