POZAJMIO AUTOMOBIL PA GA PRODAO: Dobio skoro 2000 evra, a kupca lagao da je vlasnica dala saglasnost!

Autor:

Hronika

04.04.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je pozajmio vozilo "pao" je dogovor da će joj vozilo vratiti istog dana, te je nakon što je preuzeo automobil oštećenu obavestio da se vozilo pokvarilo i da ga je odvezao kod majstora.

POZAJMIO AUTOMOBIL PA GA PRODAO: Dobio skoro 2000 evra, a kupca lagao da je vlasnica dala saglasnost!

Foto: Shutterstock

Dana 4. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv D.L. rođenog 1978. godine zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Prevara iz odredbe člana 208 stav 1 Krivičnog zakonika, a koje je izvršio na taj način što je dana 03.9. 2022.godine u Zemunu, u nameri da sebi pribavi protiv imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećena lica i time ih naveo da na štetu svoje imovine nešto učine, tako što je od oštećene pozajmio putničko motorno vozilo marke Opel Astra.

Nakon što je pozajmio vozilo "pao" je dogovor da će joj vozilo vratiti istog dana, te je nakon što je preuzeo automobil oštećenu obavestio da se vozilo pokvarilo i da ga je odvezao kod majstora, a za tim je bez njene saglasnosti, oglasio napred navedeno vozilo i isto prodao oštećenom koji se javio na oglas kao kupac, tvrdeći pri tom da vozilo prodaje u saglasnost vlasnice, pa mu je oštećeni predao gotov novac u iznosu od 1.900 EUR, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 220.300 RSD.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenog nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza oglasi krivim zbog izvršenja predmetnog krivičnog dela te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca te da ga osudi i na plaćanje novčane kazne u iznosu od 80.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading