ZVEZDA SE PORAZOM OPROSTILA OD DELIJA U EVROLIGI: Grčka braća ponovo odnela TESNU pobedu iz Arene!

Autor:

Sport

04.04.2024

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na domaćem terenu u 33. kolu Evrolige od Olimpijakosa rezultatom 86:89.

ZVEZDA SE PORAZOM OPROSTILA OD DELIJA U EVROLIGI: Grčka braća ponovo odnela TESNU pobedu iz Arene!

Foto: Starsport

Kompletno prvo poluvreme igralo se u serijama, a počelo je od crveno-belih iz Pireja koji su poveli sa 10:2 već u uvodnim minutima meča.
Ipak, usledio je vrlo brzo odgovor Zvezde uglavnom zahvaljujući sjajnoj energiji Adama Hange koji je bio ubedljivo najbolji pojedinac na meču.

KK CRVENA ZVEZDA - KK OLIMPIJAKOS 86:89

(14:23, 25:19, 25:21, 22:26)

 

 

 

Pogodio je prvu od svoje četiri trojke u prvom poluvremenu, ali je ponovo Oli zaigrao bolje i sa +9 ušao u drugu četvrtinu. A tamo, ista slika. Domaći crveno-beli su se vratili, pa ponovo imali osam poena minusa, ali je neverovatni Hanga pogodio trojku

sa devet metara, a potom i sa istekom druge deonice da bi smanjio razliku na samo posed zaostatka pred veliku pauzu.

Usledila je još jedna toplo-hladna četvrtina i buđenje čoveka koji nosi Zvezdinu igru kroz celu sezonu - Džoela Bolomboja. Rampa, ofanzivni skokovi, odbrana, 2+1, sve je centar radio u igri domaćina. A onda, nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da povedu, Sferopulosovi igrači prvi put su, kao šlag na tortu, stekli prednost u poslednjim sekundama treće deonice kada je Teodosić pogodio trojku sa zvukom sirene.

 

 

Potpuno neizvesna bila je poslednja deonica. Iako je izgledalo u nekoliko navrata da Oli ima situaciju da se "odlepi" i slomi Zvezdu potpuno, beogradski crveno-beli su svaki put uspeli da se izdignu, a sve je kulminiralo pogođenom trojkom Gedraitisa za -1 na minut i po do kraja. Onda je usledio šok. Neverovatni Mozes Rajt pojavio se u poslednjoj četvrtini i sve ono što je Bolomboj radio na jednoj, on je uspevao duplo bolje da uradi na drugoj strani. Na kraju je on bio heroj pobede Pirejaca, budući da je pri nerešenom rezultatu pogodio trojku na 24 sekunde do kraja. Imala je Zvezda priliku da izjednači do kraja, ali je Nedović promašio produžetak i nije više bilo vremena za povratak.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Bolomboj i Hanga sa po 19 poena, dok je jedan više zabeležio Rajt kod gostiju.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

10. minut - ZA IZJEDNAČENJE POGAĐA TROJKU ADAM HANGA! Ali, neverovatni Mozes Rajt uzvraća istom merom na drugoj strani - kako igra danas centar Olimpijakosa! Ovo mu je 20. poen na 24 sekunde do kraja. Uf... Gedraitis je izgradio dobru poziciju za šut za tri, ali je promašio sve. Čini se da je Rajt trojkom doneo pobedu gostima. Sa linije penala neprecizan je Mitru-Long. Nedović je promašio produžetak za Zvezdu! Otvorila se neočekivana šansa, ali je popravio sjajni Bolomboj! Tri sekunde ostale su do kraja, razlika je jedan poen, Vokap je na liniji penala i pogađa oba puta. Propao je i poslednji pokušaj nakon što je Teodosić bacio loptu u aut i tu je kraj.

9. minut - Mozes Rajt će verovatno biti heroj Pirejaca ukoliko zabeleže pobedu. Ponovo je fauliran, ipak promašio je oba penala. A Gedraitis posle opšte pometnje pogađa trojku za -1 na minut i po do kraja! Rajt je ponovo poentirao iz vrlo teške pozicije i odveo goste na +3.

 

 

8. minut - Papanikolau je pogodio vrlo tešku trojku... Mitru-Long je promašio ceo obruč, ali je lopta otišla direktno u ruke Rajta koji je fauliran, ali je pogodio jedno slobodno bacanje. Isto je na drugoj strani učinio i Adam Hanga.

7. minut - KAKVA KOMBINACIJA TEODOSIĆA I BOLOMBOJA! Snažno zakucavanje Amerikanca.

6. minut - Akcija je bila za Nedovića koji je promašio trojku, ali svemogući Bolomboj dominira ispod obruča i beleži nove poene. Neverovatni Vilijams-Gos je dvocifren nakon vrlo teškog pogotka sa poludistance. Nedoviću je dosuđena tehnička greška zbog prigovora, a Oli profitira sa linije penala iz toga.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Olimpijakos

5. minut - Potpuno otvorenu trojku je promašio Vilijams-Gos. Davidovac je prodao loptu, a Rajt još jednom poentira i primorava Sferopulosa da zove tajmaut.

4. minut - Davidovac je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Rajt je fauliran i pogađa dva penala. Sjajni Nedović pogađa flouter i beleži 13. poen. Rajt ponovo poentira za goste. 

3. minut - Odlično se odbranila Zvezda, Olimpijakos je izgubio loptu. Bolomboj dobija skandiranje od cele hale ponovo pri izlasku iz igre. Mitrović je ušao i poentirao, ali je prilikom toga napravio faul u napadu, pa poeni ne važe. Larencakis je uspeo da pogodi uz prekršaj, međutim, dosuđen je samo faul ipak. Crveno-beli ostaju lišeni pomoći Mitrovića koji zbog pete lične greške napušta teren sedam minuta pre kraja meča. Rajt je precizan sa linije penala.

2. minut - Ne uspeva Nedović da poentira, ali mrtva lopta će pripasti Zvezdi, odnosno fenomenalnom Bolomboju koji beleži neverovatne poene sa poludistance! 

1. minut - Rajt je otvorio poslednju deonicu poenima. Teodosiću je trojka izašla iz obruča, ali ne uspeva Zvezda da poentira ni posle magičnog ofanzivnog skoka Bolomboja.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

10. minut - Vokap je uspeo da pogodi daleku dvojku. Jago je poslao jako loš pas u ruke Vokapu, treba mu vremena da uhvati ritam. Mitru-Long nije pogodio za dva, a poslednji napad ne meču REŠAVA MILOŠ TEODOSIĆ SA OSAM METARA, ZVEZDA VODI 64:63!

9. minut - Džoel Bolomboj uspeva da izmisli poene fenomenalno. Isti igrač je poslao Fala na liniju penala na drugoj strani. Centar Pirejaca je promašio oba puta. Šta radi Džoel Bolomboj - kakvi potezi! Neverovatan koš-faul! Ponovo je dobio skandiranje sa tribina i doneo izjedačenje Beograđanima.

8. minut - Gos je bio previše ležeran u napadu i izgubio loptu, ali su sudije nakon gledanja snimka potvrdile da je lopta ipak za Olimpijakos. U narednom napadu Mitrović je izborio dva slobodna bacanja. Siguran je oba puta Zvezdin centar. Mitru-Long je tek ušao na teren, a pogodio je trojku odmah.

7. minut - Snalazi se Mitrović i poentira iz reketa. Još jedna neverovatna trojka gostiju, ovog puta je pogodio Papanikolau. Gedraitis nije uspeo da uzvrati.

6. minut - Kenan je promašio šut za tri, Nedović je fauliran u kontri, a usledio je TV tajmaut. Nije uspela Zvezda da povede, a imala je dobru šansu pošto je lopta obigravala na obruču. Kakva trojka Vilijamsa-Gosa, kao protiv Partizana pre nedelju dana. Srećom, Kenan nije pogodio nakon toga.

 

 

5. minut - Nedović pogađa za tri! A potom i još jednom za izjednačenje na magično dodavanje Teodosića sa istekom napada!

4. minut - Gedraitis pogađa težak flouter. Usledila je potom konfuzna odluka sudija koji nisu znali da li je lopta odatkla obruč ili ne, odnosno da li da dodele loptu Zvezdi ili Pirejcima, ali je izbor na kraju pao na domaće.

 

 

3. minut - Poentirao je Bolomboj posle ofanzivnog skoka Gedraitisa. Piters je dao koš uz faul, ali je promašio slobodno bacanje. Nedović na drugoj strani pogađa trojku.

2. minut - Gedraitis je promašio za tri. Vokap je sam kao duh i on pogađa drugu trojku Olimpijakosa u kratkom vremenskom roku. 

1. minut - Bolomboj je izblokiran na startu drugog dela. Kako jeftini poeni, ovo je neobjašnjivo. Uglavnom - trojku je postigao Papanikolau.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Sikma je fauliran i precizan dva puta sa linije penala. Davidovac je tek ušao u igru i promašio otvoren šut za tri, a onda je Mekisik silovito zakucao na drugoj strani. HANGA JOŠ JEDNOM POGAĐA ZA TRI ZA KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Mađar je za sada igrač utakmice bez sumnje. Na kraju drugog kvartala rezultat je 39:42.

9. minut - Još jedan jeftino dosuđen prekršaj Zvezdi, ali se brane domaći. Gedraitis je jako lepo zabeležio deveti poen flouterom sa visokim lukom. Hvata Zvezda priključak na kraju prvog poluvremena. Bolomboj je fauliran i ide na liniju penala, odakle je oba puta precizan. Sada je dva poena razlike.

8. minut - Nisu se razumeli Ilić i Nedović pa je lopta završila van terena. Hanga je danas izvrstan - promašio je flouter, ali je osetio gde će lopta i prikucao je u koš potom. Još jednom igraju i odličnu odbranu domaći potom. Energija postoji, ali oscilacije u igri su vidljive.

7. minut - Vrlo lep prodor Nedovića i prvi poeni beka danas. Interesantnu odluku potom doneli su arbitri i dosudili Nemanji faul gotovo bez razloga. Ostao je sam Brazdeikis i to ne sme da se dešava jer je kaznio pogotkom za tri.

6. minut - Zvezda je izgubila loptu, pa je Mitrović bio primoran da pravi faul u odbrani i dozvoli dva poena Rajtu sa penala. Gedraitis je promašio trojku, ali je Mitrović uhvatio njegov promašaj i poentirao na ziceru.

5. minut - KAKVA TROJKA HANGE SA 9 METARA! U fenomenalnoj formi je Mađar, ovo mu je treća danas. Ipak, istom merom uzvratio je Vilijams-Gos.

 

 

4. minut - Mekisik se ponovo snalazi u poslednjim sekundama napda i poentira za tri nakon konfuznog napada Olija. Ponovo se igra u serijama - nakon zakucavanja Hala Olimpijakos je vezao šest poena. Jedan od čudnijih pogodaka ove sezone usledio je nakon autokoša Pitersa!

3. minut - Sjajna sekvenca Hange - ukradena lopta, pa trojka! Potom je i Vilijams-Gos prokockao napad svoje ekipe. 

2. minut - Još jedna odlična odbrana domaćih, ali Dos Santos gubi loptu u napadu. Mekisik je bio na ivici izgubljene lopte, ali ju je nekako provukao kroz obruč. Gilespi je, međutim, nakon toga izgubio.

1. minut - Odlično Luka Mitrović otvara drugu četvrtinu. Odlična odbrana, a potom i kontranapad Zvezde i laki poeni Gedraitisa!

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Larencakis je u poslednjim trenucima napada uspeo da poentira. Teodosić je promašio trojku, ali je dobio popravni koji je iskoristio zahvaljujući skoku Bolomboja. Vilijams Gos je iz vrlo teške pozicije pogodio za dva sa zvukom sirene za kraj prve četvrtine.

9. minut - Piters je ostao potpuno sam na trojci i kaznio domaće trojkom. Teodosić potom nije uspeo da poentira, a Piters je onda i fauliran u kontri, te je pogodio dva slobodna bacanja. Uzvraćaju gosti serijom 7:0. Jago je promašio flouter.

8. minut - Teodosić i Mitrović su se spetljali i izgubili loptu. KAKVA RAMPA BOLOMBOJA FALU! Zaključao je Zvezdin centar reket!

7. minut - Evo konačno trojke Zvezde - Hanga je pogodio! 6:0 serija domaćih. Izvrsna odbrana Sferopulosovog tima dovela je do izgubljene lopte gostiju posle trećeg pokušaja.

6. minut - Papanikolau se prošetao do koša domaćina i zakucao. Sjajno se otvorio Gedraitis iz auta i poentirao uz prekršaj - konačno malo kreacije u napadu. Litvanac je pogodio i dodatno bacanje. Rizik sa šutem Vokapa se isplatio pošto je igrač Olija pormašio.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Olimpijakos

5. minut - Niko nije uspeo da poentira, pa ni Hanga iz trećeg pokušaja za tri iz otvorene pozicije. Teodosić je "digao" odmah po ulasku, ali ni on ne pogađa. Mlak start Zvezde se nastavlja pošto je Fal zakucao. Hanga je sa linije penala potom polovičan.

4. minut - Lazić je izborio faul, ali je Nedović izgubio loptu pa su usledili laki poeni za Vokapa. Već je +6 za Olimpijakos.

3. minut - Piters je promašio zicer. Nedović igra odlično u napadu ali ne uspeva sebe da nagradi poenima. Kenan je to kaznio još jednom trojkom za goste. 

2. minut - Vokap postiže prve poene na meču, pogađa trojku. Bolomboj na drugoj strani pogađa flouter sa mnogo osećaja. Dobra odbrana Zvezde nakon toga.

1. minut - Lazić je promašio zicer na startu.

POČEO JE MEČ

 

PRE UTAKMICE

 

 

18:30 - Na zagrevanju se večeras nalazio i Nikola Topić, ali ga nema u protokolu. Tu je Jago Dos Santos.

18:00 - Večeras je specijalno veče u Areni - osim što će na tribinama biti bratska atmosfera zbog crveno-belog odnosa, domaći su spremili i poseban program u čast generacije koja je pre 50 godina osvojila jedini trofej crveno-belih u Evropi Kup kupova.

 

 

UVOD

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće večeras od 19 časova Olimpijakos u pretposlednjem, 33. kolu Evrolige uz direktan prenos na portalu Republika i televizijskom programu Sport klub 3. Utakmica u Areni za domaćina neće imati rezultatski značaj jer je odavno izgubio šanse za plasman u plej-in, dok će za atinske crveno-bele, u slučaju pobede u gostima, to biti overavanje pozicije u plej-ofu i to verovatno sa šeste pozicije.

Naime, bez obzira na ishod poslednja dva kola, Zvezda će zauzeti 16. poziciju jer je trenutno sa učinkom 11-21. Međutim, ekipa će uložiti maksimalne napore da pobedi grčki tim, koji se trenutno nalazi na šestom mestu sa skorom 20-12. Trener Zvezde, Janis Sferopulos poručio je pred meč da se njegova ekipa suočava sa izuzetno jakim protivnikom, ali da će igrati sa najjačom postavom u ovom trenutku. Interesantno, Olimpijakos je njegov bivši klub, pa ga sigurno vežu jake emocije.

Republika

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

Igraju veoma dobro na obe strane. To je njihova najveća snaga. Ne možete da se fokusirate samo na jednog ili dvojicu igrača, jer svi mogu da vam naprave probleme. Ne sme da bude opuštanja, jer oni u samo dva minuta mogu da reše meč u svoju korist.

S druge strane, iako je pozicija tima već određena, za Crvenu zvezdu je od velike važnosti da završi ovaj deo takmičenja pobedom na domaćem terenu. To će biti prilika da pokaže svoj kvalitet i da se oprosti od evropske sezone sa pozitivnim rezultatom pred svojim navijačima. Očekuje se da će hala biti ispunjena, a atmosfera na tribinama će svakako biti jedan dodatni faktor motivacije za igrače Zvezde.

Takođe, kako je ovo duel dva bratska kluba, očekuje se da i atmosfera na tribinama bude na visokom novou.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading