UPALI U BANKU SA KAPULJAČAMA I POD PRETNJOM PIŠTOLJEM UKRALI NOVAC: Pretili radnicima da će ih ubiti!

Autor:

Hronika

04.04.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napred navedeno krivično delo osumnjičeni su izvršili na taj način što su dana 11.3.2019. godine došli u ekspozituru "Eurobanke" AD u Zemunu te su pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo oduzeli tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

UPALI U BANKU SA KAPULJAČAMA I POD PRETNJOM PIŠTOLJEM UKRALI NOVAC: Pretili radnicima da će ih ubiti!

Foto: RINA

Dana 4. aprila 2024.godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv D.B. rođenog 1988. godine i D.M. rođenog 1993. godine , zbog postojanja opravdane sumnje da su kao saizvršioci i izvršili krivično delo Razbojništvo iz odredbe člana 206 stav 1 Krivičnog zakonika 33 Krivičnog zakonika .

Napred navedeno krivično delo osumnjičeni su izvršili na taj način što su dana 11.3.2019. godine došli u ekspozituru "Eurobanke" AD u Zemunu te su pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo oduzeli tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, imajući pri tom na glavi kapuljače i marame preko lica, od radnika u ekspozituri uz pretnju pištoljem, koji je u ruci držao drugookrivljeni, oduzeli gotov novac u iznosu od 705.342 RSD i 597 EUR.

Odredbom člana 206 Krivičnog zakonika propisano je da će se lice koje upotrebom sile protiv nekog lica ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo, oduzme tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, kazniti kaznom zatvora u trajanju od 2 do 10 godina.

Da podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, intenzivnim i operativnim radom, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, pronašli su i uhapsili K. M. (39) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On se sumnjiči da je početkom marta, u jednoj kladionici u Nišu, iz fioke pulta za kojim sede radnici uzeo kovertu sa novcem, a zatim i ključ kojim je otključao sef slot-mašine i iz njega uzeo sav novac, otuđivši ukupno oko 325.000 dinara, nakon čega je pobegao.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading