IZVADIO NOŽ I PRIPRETIO RADNICI DA MU PREDA NOVAC?! Podignuta optužnica protiv mladića iz Beograda

Autor:

Hronika

09.04.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnica je ispunila zahtev, stavivši u kesu iznos od 3.300 dinara.

IZVADIO NOŽ I PRIPRETIO RADNICI DA MU PREDA NOVAC?! Podignuta optužnica protiv mladića iz Beograda

Foto: Shutterstock

Dana 9. aprila 2024. godine, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv V.D. rođenog 2000. godine zbog krivičnog dela razbojništva iz odredbe člana 206 stav 1 Krivičnog zakonika.

Optužnica je podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da je okrivljeni dana 11.11.2023. godine izvršio razbojništvo nad radnicom u prodavnici zdrave hrane.


Prema optužnici, okrivljeni je pretnjom da će napasti na život i telo radnice, oteo tuđe pokretne stvari u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. Okrivljeni je ušao u prodavnicu, prišao prodajnom pultu, izvadio nož i uperio ga prema oštećenoj osobi, zahtevajući da mu stavi gotov novac u kesu. Radnica je ispunila zahtev, stavivši u kesu iznos od 3.300 dinara koji se nalazio u kutiji pored kase.

Kazna za krivično delo razbojništva
Prema Krivičnom zakoniku, učinilac krivičnog dela razbojništva iz člana 206 stav 1 može biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 2 do 10 godina.

Foto: Shutterstock

Ilustracija


Ovaj slučaj predstavlja ozbiljno kršenje zakona i sigurnosti građana, te će sudski postupak utvrditi odgovornost okrivljenog za navedeno krivično delo.

 

NEVEROVATNA KRAĐA U OBRENOVCU:

Podsećamo, pripadnici policije u Obrenovcu, još uvek tragaju za počiniocima koji su uspeli da ukradu mašinu vrednu preko 20.000 evra Nesvakidašnja krađa dogodila se u Obrenovcu kada su za sada nepoznati počinioci uspeli da ukradu tešku građevisnku mašinu, koja je bila parkirana u blizini pumpe u Obrenovcu, a koja je u vlasništvu Branka Markovića sa Uba.

Kombinirka je bila u blizini pumpe u Obrenovcu, kod elektrane. Medjutim, lopovi su je ukrali krajem marta, kada sam saznao da je mašina nestala odmah sam to prijavio - kazao je Branko za agenciju RINA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading