BOJANA POZNAJE RUMUNKU SA SNIMKA: "Zvala sam je da je upozorim"

Autor:

Hronika

03.04.2024

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragom nestale devojčice: Koleginica iz Rumunije na snimku u Beču

BOJANA POZNAJE RUMUNKU SA SNIMKA: "Zvala sam je da je upozorim"

Foto: https://www.polizei.gv.at/


Bojana S. iz Srbije je postala svesna drame nestale dvogodišnje Danke Ilić kada je u Fejsbuk grupi naišla na objavu o nestaloj devojčici i fotografije koje su objavljene u vezi sa slučajem. Međutim, ono što je Bojanu posebno uznemirilo jeste činjenica da je na fotografijama prepoznala svoju koleginicu iz Rumunije, koja se nalazila sa majkom i dvogodišnjom devojčicom u Velsu. Nakon što je obaveštena o sumnjama koje su se pojavile u medijima, koleginica je otišla u lokalnu policiju, ali bez konkretnih rezultata. S obzirom na ozbiljnost situacije, Bojana je odlučila da kontaktira svoju koleginicu i upozori je na ovu neobičnu situaciju.

"Moja koleginica je za vikend otputovala u Vels sa svojom majkom i njenom dvogodišnjom ćerkom. Dok je bila tamo, saznala je da se za njom traga u Beču zbog nestale devojčice iz Srbije. Iako je snimak bio mutan, ona se uplašila i otišla u policiju u Velsu. Očigledno je tamo nisu ozbiljno shvatili, pa se u Beč vratila nelagodno. Međutim, kada su se danas u medijima pojavile fotografije na kojima se jasno vidi njeno lice, pozvala sam je i upozorila je. Bila je veoma uplašena jer nije lako kada nedužna osoba sazna da policija i građani intenzivno tragaju za njima zbog sumnje da su oteli dete. Dobro poznajem ćerku moje koleginice, kao i njenu majku koja brine o detetu", rekal je Bojana za Kozmo.


Bojana je izrazila svoju zabrinutost za koleginicu iz Rumunije, ističući da je situacija veoma delikatna i da želi da se slučaj reši na najbolji mogući način. Njena glavna želja je da se mala Danka pronađe živa i zdrava, ali takođe želi i da pomogne svojoj koleginici da se ne nađe u neprilikama zbog pogrešnog identifikovanja.

"To znači da se mala Danka nađe živa i zdrava i vrati kući. Volela bih i da pomognem svojoj koleginici da nevino ne upadne u velike probleme", rekla je Bojana.



Austrijska policija je izdala hitno saopštenje u vezi sa nestankom srpske državljanke Danke Ilić, ističući da je vrlo verovatno da je na snimku nestala srpska devojčica. Takođe, apeluju na sve građane koji su videli dve žene sa devojčicom da odmah kontaktiraju policiju, dok se policija još uvek nije zvanično oglasila povodom tvrdnji Bojane o prepoznavanju koleginice iz Rumunije na spornom snimku.

Detalji o nestanku: Sistem "Pronađi me" aktiviran prvi put u Srbiji

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je prošlog utorka u Banjskom Polju kod Bora. U trenutku nestanka nosila je ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Interesantno je istaći da je upravo zbog njenog nestanka aktiviran sistem "Pronađi me" prvi put u Srbiji, a detalji o izgledu devojčice su objavljeni na sajtu ''pronadjime.mup.gov.rs''.

Kako se ovaj dramatičan slučaj bude odvijao, javnost sa nestrpljenjem očekuje nove informacije i nadamo se da će mala Danka biti uskoro pronađena živa i zdrava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Komsija

06.04.2024 18:07

Ako je ovo tacno,ok.Ali ova Bojana kaze ,,dvogodisnja cerka,a majka Rumunka kao izjavila da je njena cerka godinu dana starija,tj.da ima 3god.Nesto ovde nije dobro.Uopste oko nestanka male Danke?!