POLICIJA U BEČU KORISTI SISTEM PET TAČAKA! Srbin iz Austrije otkrio: Ovako rade na identifikaciji - i Rumuni i Srbi uključeni u potragu za Dankom!

Autor:

Hronika

03.04.2024

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deteta nema već 9 dana.

POLICIJA U BEČU KORISTI SISTEM PET TAČAKA! Srbin iz Austrije otkrio: Ovako rade na identifikaciji - i Rumuni i Srbi uključeni u potragu za Dankom!

Foto: Republika

Deveti je dan potrage za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić kojoj se gubi svaki trag prošlog utorka, 26. marta, kada je nestala u mestu Banjsko polje kod Bora.

Jedan pravac istrage usmeren je na mesto nestanka i okolinu, kao i na sve osobe koje su bile u kontaktu sa detetom, kako bi se pronašao bilo kakav trag koji bi rešio misteriozni nestanka.

Drugi pravac vodi ka Beču, gde je za vikend osvanuo snimak na kome se navodno nalazi Danka, a koji je srpskoj policiji poslao naš državljanin koji živi u prestonici Austrije. Na snimku je devojčica koja liči na Danku sa dve žene, najverovatnije državljanke Rumunije, a nakon ovog snimka u istragu se uključila i austrijska policija.

Šta je za Republiku rekla austrijska policija, čitajte OVDE.

Međutim, Srbi koji rade u Beču ističu i da je policija napravila foto-robote žena koje su pratile devojčicu.

- Bečka policija je javila da ima pomaka u potrazi za nestalom Dankom Ilić i dve žene sa snimka! Kažu da su napravili i foto-robote, svi se ovde nadamo da će naći devojčicu. Problem je što je loš snimak i što je bio mrak, pa je pitanje da li policijski sistem (za identifikaciju pomoću) pet tačaka (na licu) može da prepozna lica devojčice i dve žene sa snimka - kaže za "Blic" Živojin Trifunović, Srbin koji već 51 godinu živi u Beču.

Svi se pitamo kako je moguće da je nestala u Boru i da se odjedanput pojavi u centru Beča. Ne možemo da verujemo da čovek koji je snimio devojčicu i dve žene nije odmah pozvao policiju sa mobilnog telefona, nego je išao preko ambasade i Ministarstva spoljnih poslova. Tu se mnogo vremena izgubilo - dodaje Trifunović.

Pošto više od pet decenija živi u Beču, Trifunović zna i puno Rumuna koji žive u glavnom gradu Austrije.

- I oni su u šoku, pitaju se koje su to dve žene. Kao što sam već rekao, problem je loš snimak i što je bio mrak. Treba da bude oštra slika da bi sistem pet tačaka bečke policije prepoznao nos, oči i usta osoba sa snimka. Nisam siguran da sa ovog snimka može to da targetira lice, iako austrijska policija ima filtere. Svi se ovde nadamo da može - kaže Trifunović.

U Beču se strahuje da su, možda, dve žene sa snimka sa detetom uveliko napustile Austriju.

- Digla se tolika prašina ova tri dana u celoj Austriji da su te dve žene verovatno pobegle. Na izlazu i ulazu u Austriju postoje kamere za prepoznavanje lica, tako da i ako su izašle iz zemlje možda mogu da ih nađu. Možda su ih snimile i kamere na toj tramvajskoj stanici u Beču, ali bio je mrak i pitanje je koliko je kvalitetan snimak i da li su kamere uhvatile lice tih žena - kaže Trifunović.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading