KOSTA IM PRESUDIO, A OTAC MLADIĆA KOGA JE BLAŽIĆ UBIO NE DA DA PADNU U ZABORAV! Divan gest roditelja Dače iz Dubone - ovo je uradio za decu iz "Ribnikara"! (FOTO)

Autor:

Hronika

14.03.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da srce prepukne!

KOSTA IM PRESUDIO, A OTAC MLADIĆA KOGA JE BLAŽIĆ UBIO NE DA DA PADNU U ZABORAV! Divan gest roditelja Dače iz Dubone - ovo je uradio za decu iz "Ribnikara"! (FOTO)

Foto: Republika, Facebook, Društvene mreže

Dalibor Todorović imao je 24 godine kada mu je tragično prekinuta mladost rafalima iz automatske puške. Njega je, dok je mirno sedeo u dvorištu školskog dvorišta u Duboni i družio se sa prijateljima, ubio Uroš Blažić u noći između 3. i 4. maja.

Dalibor, koga su svi od milošte zvali Dača, još je davao znake života kada su ga roditelji, nakon što su čuli rafalnu paljbu u selu, pronašli ispod klupe. Polivali su ga vodom, dozivali, a onda ubacili u automobil i krenuli ka Hitnoj pomoći u Smederevu.

Negde pred samu Hitnu pomoć, puls se više nije osećao. Metak je oštetio stomačnu aortu i spasa mu nije bilo.

Bliži se godišnjica nezapamćenih tragedija, prvo u OŠ "Vladislav Ribnikar", kada je Kosta Kecmanović ubio deset osoba, a potom i strašnog masakra u selima Malo Orašje i Dubona.

Kako bi sačuvao sećanje na osnovce koji je tek trebalo da zakorače u život, otac ubijenog Dače napravio je za svakog srce. Dragan, Ema, Mara, Sofija, Bojana, Katarina, Ana, Angelina, Andrijana, Andrija, na svakom je izrezbario njihovo ime.

 

 

Podsetimo, prošlo je 10 meseci od masakra u selima Dubona i Malo Orašje kada je Uroš Blažić, iz čista mira, ubio devetoro, a ranio 12 mladih osoba.

On je, navodno, nakon rasprave, otišao do kuće po oružje, a potom se vratio i pucao na vršnjake koji su roštiljali, kao i na ljude na koje je usput naišao.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je 18. oktobra optužnicu protiv 21-godišnjeg U.B, osumnjičenog da je ubio devet, a ranio 12 ljudi.

Terete se i njegov otac, ujak i brat od ujaka iz Kragujevca.

Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu od 20 godina za napadača i njegovog oca, dok se za ujaka i brata od ujaka predlaže kazna od po šest godina zatvora.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
D.R.

14.03.2024 14:45

Žalosno je što se i ta deca/mladi iz Dubone i Orašja ne spominju dovoljno, gotovo uopšte… A ovom čoveku svaka čast, ovakvim postupkom je pokazao da ima veliko srce.

Vanja

14.03.2024 17:00

@D.R. - D. R. @ a znate nije to elita i ogledni Ribnikar, to su obicni, ljudi, deca mladići! .