"PEVALA JE PRE NEGO ŠTO JE PROGOVORILA" Potresna ispovest oca Mare Anđelković koju je usmrtio Kosta Kecmanović!

Autor:

Hronika

05.03.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karakter je pokazivala gotovo od rođenja i dodaje da joj nije smetalo što je srednje dete.

"PEVALA JE PRE NEGO ŠTO JE PROGOVORILA" Potresna ispovest oca Mare Anđelković koju je usmrtio Kosta Kecmanović!

Foto: ST/Vladimir Lukić,Privatna arhiva/javniservis.net

U stravičnom događaju koji se desio 3. maja, Mara Anđelković je izgubila život nakon što ju je usmrtio Kosta Kecmanović u prostorijama Osnovne škole "Vladislav Ribnikar". Ovaj tragični događaj ostavio je porodicu, prijatelje i celu zajednicu u šoku i neverici. Mara Anđelković, poznata po svojoj vedroj naravi i izuzetnom talentu za crtanje. Njena porodica opisuje je kao brižnu i pažljivu devojčicu, koja je volela život i uživala u svakom trenutku provedenom sa svojim najbližima. Njena smrt ostavila je veliku prazninu u srcima svih onih koji su je poznavali.

Otac tragično preminule Mare je emotivno govorio o Marinom odrastanju i njihovoj neizmernoj povezanosti. Istakao je da je Mara bila svetlo njihovog doma, te da će zauvek živeti u njihovim srcima kroz uspomene i ljubav koju su delili.

- To je predobro, prepošteno dete, sa velikim "ja" - počinje kroz suze priču Branko Anđelković za BBC.

Prepričavao je kako je izgledao život sa Marom i pominjao stvari koje je ona najviše volela.

Nije imala ni godinu dana kad je pevala Jah War benda The Ruts u dečijem sedištu automobila. Pevala je pre nego što je progovorila. Prve reči su joj bile maslina, krastavac, pa tek onda mama i tata. Imala je vrlo klempave uši, ali joj nisu smetale, naprotiv. Mi smo joj predložili da razmisli o tome da operiše uši, a ona kaže 'da li ste normalni, vidi koliko mi se bolje vide minđuše ovako - nastavlja sa suzama u očima priču Branko Anđelković.

Karakter je pokazivala gotovo od rođenja i dodaje da joj nije smetalo što je srednje dete.

- Kad sa šest meseci dete koje ne govori jasno pokaže da je bezobrazno, a ti se obraduješ jer glupo dete ne može da bude bezobrazno. Kada smo nas dvoje jednom čekali na pregled kod doktora, u hodniku smo se toliko smejali, da je medicinska sestra izašla i rekla: „koliko je zadovoljstvo ovo imati kod kuće" - kaže Branko.

Mara je uz tatu Branka zavolela skijanje i naučila da vozi bicikl, a ljubav prema karateu i računarima je probudila majka.

Slikala je i crtala, talentovano kao starija sestra Mina, sa kojom je planirala zajedničku budućnost.

Na prvom koncertu, sa četiri godine starijom sestrom tik uz binu bila je deset dana pre smrti - 24. aprila u Lincu nastupala je grupa Arctic Monkeys.

Roditelji su bili u publici, dovoljno blizu, a dovoljno i daleko.

- Bile su oduševljene jer je bend promenio plejlistu i svirali su stvari koje znamo i volimo. Mara je želela da upiše dizajnersku školu i nastavi sa crtanjem, a jedan od poslednjih upečatljivih razgovora s ocem bio je o njenim slikama. Pokazuje mi ih i ja kažem 'ti nisi normalna', ona kaže 'hvala', a to su bile nacrtane krava i još nešto - prepričava tata promuklog glasa, ali ponosno.

Trećeg maja je Mara uspela da napravi frizuru i bude spremna za slikanje, sa kog se nikad nije vratila. Danas u Marinu sobu uđe, ali samo ponekad, a na groblje ide redovno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading