GRLILI MRTVE ĆERKE I "UMIRALI SA NJIMA": Na suđenju Kecmanovićima otac i majka devojčica ubijenih u "Ribnikaru" govorili o najjezivijim momentima nakon tragedije

Autor:

Hronika

24.02.2024

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresni prizori, kada su u mrtvačnici Kliničkog centra Srbije ugledali svoju decu ubijenu u školi "Vladislav Ribnikar", su najjeziviji delovi svedočenja roditelja koji se sude sa ocem i majkom maloletnog zločinca.

GRLILI MRTVE ĆERKE I "UMIRALI SA NJIMA": Na suđenju Kecmanovićima otac i majka devojčica ubijenih u "Ribnikaru" govorili o najjezivijim momentima nakon tragedije

Foto: Republika

 Odbojkaški trener Dragan Kobiljski emotivno slomljen do krajnjih granica, pred Višim sudom u Beogradu pričao je o bolu i patnji zbog ubistva predivne ćerke Eme Kobiljski, mlade odbojkaške nade, stare samo 13 godina. U bolesnom piru Koste Kecmanovića Ema je ubijena ispred školske klupe kada je pokušala da ga zaustavi da puca po deci, a njen otac Dragan je to saznao preko telefona i istog sekunda pao na parkingu u Rumuniji gde je angažovan kao trener. U svim delovima svedočenja Dragan je pre dva dana u sudnici, ogoleo dušu koja beznadežno krvari od 3. maja, ali najteži momenat za sve koji su bili prisutni u sudnici bio je kada je prepričavao kako je izgledao njegov oproštaj od ćerke, kao i njena identifikacija pre toga.        

- Na sudskoj medicini Ninu i mene je dočekala majka mog igrača. Ona nas je upozorila šta ćemo videti na slikama koje će nam pokazati na komjuteru. Rekla nam je da Ema ima podliv na oku jer je metak prošao od čela kroz glavu. Oni su napravili selekciju fotografija i pokazala nam je dve. Morao sam da je slikam, te slike imam i sada, a ona je bila i dalje lepa - rekao je Kobiljski žmureći i lomeći prste, pa nastavio svoju pretešku ispovest o najgorem trenutku koji je proveo sa beživotnim telom ćerke u mrtvačnici: 

Foto: Facebook, shutterst.

Ema Kobiljski je ibila zrasla u pravu lepoticu visoku 1‚80cm

Ona je bila i dalje lepa- gušeći se u suzama govorio je o tome.

- Bila je jako hla...dna- od očaja i bola nije mogao da izgovori reč koju je ponovio intonacijom koja je dočaravala užasni doživljaj- Hladna je bila...- izgovorio je i skroz se slomio. Sa Kobiljskim je ridala cela sudnica, a supruga ga je pogledala samo da se uveri da mu nije pozlilo, a onda je glavu podigla žmureći licem ka nebu, tražeći od više sile da im da snagu da izdrže, najviše zbog mlađe ćerke.

Dragana, majka ubijene uvek nasmejane i vedre devojčice Mare Anđelković koja je bila omiljena u društvu i porodici, u svom svedeočenju se takođe osvrnula na najteže minute u životu.

- U mrtvačnici smo se pozdravili sa njom i to je nešto najgore što sam doživela.Gledala sam je kao da spava...- plačući je pričala Dragana koja nije prihvatala vest da je ostala bez ćerke ni kada su im zvanično to saopštili u policiji. Čekala je sve do ponoći da se vrati kući i suočila se sa prebolnom realnošću. Kako je postala samo žena koja hoda a ne zna ni kuda, ni zašto, poput i drugih majki i očeva ubijene dece, pričala je duže od sat vremena. Večitu žal imaće što 3. maja nije poljubila svoju Maru pre nego je otišla u školu, ali se od nje oprostila na najjezivijem mestu na svetu. 

Privatna arhiva/javniservis.net
Maru Anđelković će ostati upamćena po brojnim talentima osmehu osmehu

- A bila je tako hladna. Nisam htela da se odvojim od nje, ali su me odvukli. To je bilo toliko strašno, ispovraćala sam se od muke, a nisam imala šta da povratim jer nisam ništa danima jela- izustila je tiho neutešna Dragana. 

Kosta Kecmanović je drugarice iz odeljenja Enu Kobiljski i Maru Anđelković ubio u kabinetu istorije gde je pucao u nastavnicu pa u decu dok god je imao u koga. Usmrtio je u toj učionici petoro dece, a šestoro ranio uz nastavnicu. Jedna od ranjenih devojčica je posle 12 dana borbe za život podlegla povredama. U holu škole gde je započeo krvavi pir sedmak je ubio tri devojčice i školskog čuvara. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading