NINA KOBILJSKI SE DRŽI ZA GLAVU! Majci Eme heroja se slošilo od svedočenja brata Ane Božović i sestara ubijenih devojčica! (VIDEO)

Autor:

Hronika

23.02.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je saslušana Milanka Negić, majka ubijene Sofije Negić, nakon čega su svedočili braća i sestre ubijene dece.

NINA KOBILJSKI SE DRŽI ZA GLAVU! Majci Eme heroja se slošilo od svedočenja brata Ane Božović i sestara ubijenih devojčica! (VIDEO)

Foto: Republika.rs

Danas je nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno Miljane, Vladimira i masovnog ubice Koste Kecmanović koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro mališana i čuvara škole.

Danas je saslušana Milanka Negić, majka ubijene Sofije Negić, nakon čega su svedočili braća i sestre ubijene dece. Sud je odlučio da taj deo suđenja zatvori za javnost zbog maloletnih svedoka. 

A. Božović stariji brat ubijene devojčice Ane Božović je posle svedočenja, prema rečima izvora Republike, izuzetno emotivnog, stajao sa ocem nekoliko minuta da se pribere. Izašao je sa kapuljačom na glavi skrivajući se od medija. Kad su stigli iza ugla zgrade Višeg suda tinejdzer je ocu pao u zagrljaj. Njegova majka nije smogla snage da bude uz sina i čuje njegovo svedočenje o bolu usled gubitka sestre.

Majke ubijenih devojčica su napustile sud. Nina Kobiljski, majka ubijene Eme Kobiljski, se držala za glavu. Na suđenju joj se slošilo. 

Podsetimo, tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni Kosta Kecmanović i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

U okviru suđenja do sada su saslušani članovi porodica žrtava, a njihova svedočenja su bila veoma emotivna. Slobodan Negić je potresnim rečima govorio o smrti svoje ćerke Sofije, dok je majka ubijene devojčice iznela svoje iskustvo saznavanja o stravičnom događaju. Takođe, svedočenje roditelja devojčice koja je ubijena u školi "Ribnikar" izazvalo je snažne emocije u sudnici.

Pored parničnog postupka, vodi se i krivični postupak protiv oca i majke maloletnog počinioca, kao i vlasnika streljačkog kluba gde je navodno naučio da puca. Takođe, postupak je pokrenut i protiv škole u kojoj se desio masakr, kao i države Srbije. Pored toga, članovi porodice Dukić i nastavnica koja je teško ranjena takođe su podneli tužbe.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading