BELIVUKOVA "KUĆA SMRTI" U RITOPEKU VIŠE NIJE ISTA: Opasana bedemima sa kamerama na svakom ćošku, a policija je promenila izgled objekta (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

13.01.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa portala Republika posetila je vikendicu na adresi Livadice bb gde policija i dalje danonoćno obezbeđuje mesto u koje su kriminalci dovozili otete žrtve i usmrćivali ih na najmonstruozniji načlin.

BELIVUKOVA "KUĆA SMRTI" U RITOPEKU VIŠE NIJE ISTA:  Opasana bedemima sa kamerama na svakom ćošku, a policija je promenila izgled objekta (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/D. KADIĆ

Ružičasta kuća "umrljana preteškom istorijom i tragovima zločina" i dalje posle tri godine, od kada je otkriveno da je koristio kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izaziva jezu kod meštana Ritopeka i prolaznika. 

Republika je juče obišla zloglasno zdanje i prišla kući i sa zadnje strane. Ono što smo odmah uočili je da mobilna policijska kućica za stražu sada stoji u okviru same građevine. Ranije se prvo nailazilo na policiju koja stoji na dežurstvu ispred ili u kućici koja je bila postavljena uz put pre same kuće koja se  nazva i "klanica" budući da je u njoj ubijeno najmanje sedam muškaraca. Njihovi životi okončani su na jeziv način i potom su tela žrtava rasparčavali sekirom i mleli ih na industrijskoj mašini, piše u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal. Monstrumi iz klana su ostatke žrtava na kraju prosipali u Dunav, a jedan od ubijenih Goran Mihajlović je prema optužici i svedočenju trojice okrivljenih saradnika, inače uhapšenih sa klanom, spaljen na lomači kod vikendice uz Dunav u ravničarskom mestu Surduk.   

Foto: ST/D. KADIĆ

Žandarmerija na zadatku u Ritopeku ispred "klanice" na ulici za čije asfaltiranje po rečima meštana navodno založio Veljko Belivuk

Prvi komšija klanice u Ritopeku iznerviran našom posetom reagovao je burno, ali smo vešto izbegli veći sukob sa njim. Jedna komšinica nam je rekla da je čula da je on u srodstvu sa Vladem Draganićem koji je u pritvoru kao istaknuti pripadnik klana sa Partizanove tribine koji se pod plaštom navijačke grupe bavio trgovinom droge i oružje.   

Na svakom ćošku visoke betonske ograde kojom je vešto skrivano od okruženja ono što se odigravalo u kući i oko nje, sada stoje kamere kao i ogledala za širi vidokrug koja se koriste u bezbedonosne svrhe. Zavirivši na imanje, videli smo zarasli plato nad garažom na kojem je do hapšenja klana rasla trava iz zemlje kojom je garaža sakrivena sa zadnje strane gde je uz nju u zemlju ukopana skrivena prostorija korišćena za "rešavanje tela žrtava". U skrivenu prostoriju se ulazilo iz garaže kroz vešto zakamuflirani ulaz koji je naknadno otkriven.

- Sama dužina garaže spolja ne može da se vidi zbog konfiguracije terena. To je jedno uzvišenje. Nikada nisam išao iza kuće, ali sa prednje strane nemate sliku o tome da može da postoji bilo kakva skrivena prostorija. Zona iznad garaže je pokrivena travom i tu je neka sušara. Ima ozidani kružni bunar i to je to. Kada se popnete na garažu, to je izbetonirani deo preko koga je zemlja, to je ukopano u brdo i ne može da se proceni da ima nešto iza - rekao je tokom svedočenja u Specijalnom sudu , Srđan Lalić, okrivljeni saradnik. 

Ekipa Republike je videla i da na prozorima kuće postoje rešetke kojima je klan postizao dodatnu obezbeđenost prostora. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading