NOVI DETALJI MISTERIJA UBISTVA KUMA: Kako su otac i sin doveli do tragedije zbog svađe oko motora?

Autor:

Hronika

26.12.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od ključnih detalja koji je privukao pažnju javnosti jeste uzrok svađe koja je kulminirala ubistvom.

NOVI DETALJI MISTERIJA UBISTVA KUMA: Kako su otac i sin doveli do tragedije zbog svađe oko motora?

Foto: shutterstock

Ilustracija

Sudsko-medicinski veštak Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, Aleksandra Antović, svedočila je danas u Višem sudu u Nišu o uzroku smrti Aleksandra Dragišića. Prema njenim rečima, Dragišić je preminuo usled ubodne rane u predelu grudnog koša, tačnije, na desnoj strani srca. Ovo svedočenje ključno je za nastavak suđenja Miodragu (41) i Goranu (62) Musiću, optuženim za smrt Dragišića, koji je bio venčani kum mlađeg Musića.

Jedan od ključnih detalja koji je privukao pažnju javnosti jeste uzrok svađe koja je kulminirala ubistvom. Na prethodnom ročištu otkriveno je da je svađu između oca i sina Musića i Dragišića izazvala fotografija motora "Harley Davidson". Nesuglasice o tome da li taj motor mogu da proizvedu Kinezi ili ne dovele su do tragičnog ishoda. Nakon što je Aleksandar opsovao Miodraga, situacija je eskalirala, a Miodrag je, prema tvrdnjama oca Gorana, posegao za nožem iz kuhinje i ubo Dragišića.

Sudsko-medicinski veštak nikada ne može niti sme da se izjašnjava u pogledu ličnosti koja je nanela povredu. Iz obudukcionog nalaza se može zaključiti da je zadobio dve povrede od kojih je jedna ubodna radna u predelu srca bila smrtonosna, dok je podliv ispod oka nastao pre toga i to je laka povreda koja nije uticala na uzrok umiranja - izjavila je Antović.


Sudsko-medicinski veštak Antović detaljno je objasnila posledice ubodne rane u predelu srca. Naglasila je da je povreda srčane komore dovela do obilnog krvarenja i naglog kolapsa, te da je smrt nastupila u roku od pet do petnaest minuta. 

- Povređena je desena srčana komora zbog čega je došlo do naglog i obilnog krvarenja i izlivanja krvi u srčanu kesu koja nije dovoljno rastegljiva da primi veću količinu tečnosti. U konkretnom slučaju reč je o 550 mililitara tečnosti. Ta tečnost onemogućila je srčane kontrakcije, odnosno istiskivanje krvi iz leve komore u cirkulaciju. Unutar navedenog vremena oštećeni je morao da obavlja određene svrsishone radnje, poput kretanja, pa čak i govora, ali za kratko vreme kada dolazi do poremećaja srčanog rada, pada pristiska, kolapsa, bugitka ravnoteže, gubitka svesti i dospevanja na čvrstu podlogu - objasnila je Antović.

Na današnjem ročištu, Miodrag Musić izrazio je želju za pomirenjem sa ocem i poželeo mu sve najbolje u Novoj godini. Takođe, zatražio je od oca da mu pronađe antikvitete koje je sakupljao kao kolekcionar, kao i dnevnik njegove preminule supruge Marije, ističući da su to jedine stvari koje ima.

Suđenje za ubistvo Aleksandra Dragišića biće nastavljeno 12. januara, svedočenjem veštaka Zavoda za sudsku medicinu zaduženih za veštačenje krvnih tragova. Ova suđenja privlače pažnju javnosti zbog svoje bizarnosti i tragičnog ishoda, te će svakako biti predmet dalje medijske pažnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading