NASTAVAK SUĐENJA FILIPU PETROVIĆU: Ubio Stefana (26), a radio Milana nožem nakon tuče

Autor:

Hronika

18.12.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi akteri kobnog događaja uvek bili fini i sa njima nikada ranije nije bilo problema.

NASTAVAK SUĐENJA FILIPU PETROVIĆU: Ubio Stefana (26), a radio Milana nožem nakon tuče

Foto: facebook.com

Saslušanjem radnika kafića „Proces“ Miloša Brankovića i sina vlasnika ovog ugostiteljskog objekta Marka Brankovića danas je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Filipu Petroviću (31) optuženom da je 13. avgusta 2022. godine nožem ubio Stefana Stefanovića (26) a njegovom drugu Milanu C. naneo teške telesne povrede opasne po život. Na optuženičkoj klupi su i Milan C. i njegov drug Andrej M. koji se terete za nasilničko ponašanje jer su učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen što je prethodilo ubistvu Stefanovića, prenosi Telegraf.rs.

Miloš Branković je kazao da je ubijenog Stefana kao i optužene Filipa, Andreja i Milana poznavao iz viđenja jer su bili stalni gosti te da su se svi uvek ponašali fino i kulturno.

- Te večeri sam bio za kasom jer radim kao „čeker“ odnosno nadzirem rad konobara kada sam kod stepenica koje vode do toaleta ugledao neko komešanje, Zatim sam primetio jednog mladića koji je prišao disk džokeju i rekao : - Prestani sa muzikom, vidi šta je bilo! Tek onda sam ugledao jednog mladića kako leži na zemlji dok su mu neki od gostiju cepali majicu a iz tela mu je tekla krv. Jedna devojka koja je kazala da je medicinski radnik mu je pritrčala i pokušala da mu pomogne. Čuo sam kako viču: - Stefane, probudi se, osvesti se! Neko je pozvao Hitnu pomoć ali je prošlo više od dvadeset minuta dok su stigli – posvedočio je Branković.

I drugi svedok je ponovio da su svi akteri kobnog događaja uvek bili fini te da sa njima nikada ranije nije bilo problema.

- Filip, Milan, Andreja i Stefan su mi se javili kad su ulazili. Stajao sam ispred ulaza u kafić kada sam video kako Filipa guraju napolje. Kada sam ušao u kafić video sam kako neko leži – kazao je Marko Branković.

Filip se tereti za teško ubistvo za koje je propisana kazna zatvora od deset godina do doživotne robije. Prema navodima optužnice, on se potukao sa Stefanom i njegovim prijateljima da bi zatim nožem ubo Milana u trbuh. Zatim je prišao Stefanu koji je stajao pored Milana i zadao mu jedan udarac nožem u levu stranu grudnog koša usled čega je on ubrzo preminuo. kako daje navodi tužilaštvo, Filip je delo počinio u stanju privremene duševne poremećenosti usled dejstva kokaina i alkohola te usled uzbuđenja jakog intenziteta pod uticajem afekta straha i besa zbog čega je njegova mogućnost da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena.

Tragičnom obračunu prethodila je tuča koja je imala banalan povod između Stefana, Milana i Andreja sa jedne i Filipa sa druge strane tokom koje je Petrović lakše povređen. Izrevoltiran tim događajem, Filip se vratio do trojice mladića sa nožem u ruci i ubio Stefana, a teško ranio Milana.

Stefan Stefanović je bio zaposlen u službi obezbeđenja niškog Univerzitetskog kliničkog centra a njegove kolege kažu da je bio dobar mladić te da su svi bili iznenađeni kada su saznali da je ubijen u tuči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading