APELACIONI SUD USKORO DONOSI ODLUKU O DŽONIĆEVOJ SUDBINI: Revoltirani osuđeni vatrogasac udarao glavom o sto nakon što mu je izrečena presuda!

Autor:

Hronika

12.12.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica veća na kojoj će se odlučivati o žalbi na prvostepenu presudu zakazana je za 17. januar 2024. godine.

APELACIONI SUD USKORO DONOSI ODLUKU O DŽONIĆEVOJ SUDBINI: Revoltirani osuđeni vatrogasac udarao glavom o sto nakon što mu je izrečena presuda!

Foto: Facebook

Goran Džonić osumnjičen da je ubio porodicu Đokić

Apelacioni sud u Nišu uskoro će odlučivati o žalbi penzionisanog vatrogasca Gorana Džonića (56) iz aleksinačkog sela Moravac, koji je osuđen na doživotnu robiju zbog teškog ubistva tročlane porodice Đokić.

- Sednica veća na kojoj će se odlučivati o žalbi na prvostepenu presudu zakazana je za 17. januar 2024. godine – saopštio je sudija Saša Bošković, portparol Apelacionog suda.

Detalji žalbe i mogući ishod

Advokat Biljana Pešić nije iznela detalje žalbe kojom je osporila prvostepenu presudu već je samo kazala da je zahtevala da se usvoje predlozi koje je Viši sud prethodno odbio. Tokom suđenja, tražila je antropološko veštačenje video snimaka kako bi se utvrdilo Džonićevo zdravstveno stanje i da li je bio sposoban da izvrši zločin. Apelacioni sud ima mogućnost da odbaci žalbu i potvrdi prvostepenu presudu, ukine je i predmet vrati na ponovno odlučivanje Višem sudu ili da prvostepenu presudu preinači i Džoniću izrekne blažu kaznu.

Sudsko obrazloženje prvostepene presude

Prema sudskoj odluci, Džonić je osuđen jer je lišio života tročlanu porodicu Đokić iz koristoljublja, prateći njihovo kretanje i na kraju ih ubivši, nakon čega je njihova tela polio gorivom i zapalio. Osim toga, pronađeni su i materijalni dokazi koji ga povezuju sa zločinom, poput čaura ispaljenih iz njegovog pištolja i bioloških tragova na novcu odnetom od Đokića.

Reakcija osuđenog i ishod suđenja

Džonić je tokom čitavog postupka tvrdio da je nevin i da su se u zločin umešale i druge osobe, te su uhapšeni i njegovi sinovi i dvojica braće iz Moravca. Međutim, istraga je pokazala da niko od njih nema veze sa zločinom, te su sva četvorica puštena na slobodu. Nakon izricanja presude, Džonić je iskazao revolt udarajući glavom o sto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading