"Situacija se naglo pogoršava, kategorički smo protiv Rezolucije o Srebrenici"! Ruski ambasador u UN o stanju u BiH!

Autor:

Vesti

30.04.2024

23:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija, kao garant Dejtonskog sporazuma kojim je u BiH okončano krvoproliće, ne može da zatvara oči na to što se sada dešava u toj zemlji. Ne možemo da ostanemo po strani i ne reagujemo na vapaj za pomoć , rekao je Vasilij Nebenzja.

"Situacija se naglo pogoršava, kategorički smo protiv Rezolucije o Srebrenici"! Ruski ambasador u UN o stanju u BiH!

Foto: X/🅿🅴🅰🅲🅴🆃🅷🆁🆄🅳🅴🆅🅴🅻🅾🅿/Printscreen

Ruski ambasador u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da se situacija u BiH "naglo pogoršava i da Savet bezbednosti UN-a mora da odreaguje i pomogne u sprečavanju sukoba. 

- Rusija, kao garant Dejtonskog sporazuma kojim je u BiH okončano krvoproliće, ne može da zatvara oči na to što se sada dešava u toj zemlji. Ne možemo da ostanemo po strani i ne reagujemo na vapaj za pomoć - rekao je on govoreći o pismu članice Predsedništva BiH Željke Cvijanović.

Naveo je da njeno pismo govori o zabrinutosti srpskog naroda i da UN može da doprinese sprečavanju pogoršanja situacije.

- Rat je odneo veliki broj žrtava, ni na jednoj strani nije bilo samo nevinih, a na drugoj samo zlih. Svaka strana ima svoj dug prema drugom i Srebrenica nije jedini mračna stranica tog rata. Trideset godina Dejtonski sporazum je garant mira, ali sada se već neko vreme krše njegovi principi - kazao je.

On smatra problematičnim delovanje visokog predstavnika Kristijana Šmita te je kazao da se ponaša kao apsolutni vladar, a Zapad ga podstiče na to.

- Promovisanje nacrta rezolucije Generalne skupštine UN-a o genocidu u Srebrenici krši Dejtonski sporazum - dodao je on.

Poručio je da je ovaj nacrt jednostran i politički motivisan te dodao da je Rusija kategorički protiv rezolucije o Srebrenici.

Podsećamo, Savet bezbednosti UN  večeras ima sednicu na kojoj se raspravlja o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading