SINA SRPSKOG NARKO BOSA PRATILI GODINU DANA! Nešiću bili za vratom, snimali ga i slikali, a evo gde je uhapšen!

Autor:

Hronika

09.10.2023

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešić je kod brazilskih vlasti označen kao jedan od najvećih evropskih trgovaca drogom.

SINA SRPSKOG NARKO BOSA PRATILI GODINU DANA! Nešiću bili za vratom, snimali ga i slikali, a evo gde je uhapšen!

Foto: BAND.UOL.COM.BR/PRINTSKRIN / YOU TUBE/ BRASIL URGENTE

U četvrtak je brazilska policija sprovela hapšenje 16 članova opasne kriminalne bande zbog trgovine kokainom, a među njima se nalazio i srpski državljanin Aleksandar Nešić, koji se smatra organizatorom ovog lanca kriminalnih aktivnosti.

Nešić je uhapšen u svom restoranu u blizini Sao Paula nakon dugotrajnog praćenja od strane policije.

Republika

Foto: PRINTSKRIN / YOU TUBE/ BRASIL URGENTE

 

 

Ova operacija hapšenja u Brazilu je deo šire borbe protiv Balkanskog kartela i rezultat saradnje između različitih međunarodnih agencija, stranih i srpskih policijskih organa.

Prema dostupnim informacijama, Aleksandar Nešić je bio pod prismotrom brazilske policije od trenutka kada su zaplenili prvu pošiljku od 5,5 tona kokaina, a kasnije i još jednu od 2 tone. Bio je pod stalnim nadzorom tokom perioda od oko godinu i po dana, sve dok nije uhapšen u svom restoranu.

- Aleksandar Nešić je uhapšen u svom restoranu koji mu je bio i baza u gradu Gvaružu u blizini Sao Paola, na obali Atlanskog okeana - naveli su brazilski mediji.

Dok su tajni agenti pratili i snimali Srbina, bilo je primećeno da je on jedna od glavnih karika u švercu kokaina.

- Agenti su ga pratili u stopu, razgovori su mu prisluškivani, a agenti su napravili i snimke Nešića. Na jednoj od njih se vidi kako on opušteno leži na ležačjci, držeći telefon u rukama. Inače, prilično se opušteno ponašao sve vreme - objašnjavaju izvori.

Republika

Foto: BAND.UOL.COM.BR

 

Nešić je kod brazilskih vlasti označen kao jedan od najvećih evropskih trgovaca drogom. Kako su objasnili, kokain su poslali Srbi, a uzimali su ribari angažovani u zajednici u Guaruji i stizali su do ribarskih čamaca da bi se podigli na otvoreno more. Aleksandar Nešić je bio taj koji je pregovarao sa PCC-om i koordinirao logistiku.

- Ovo je znak da su pipci PCC-a (kriminalna organizacija "Primeiro Comando da Capital") dosegli svaki kutak "starog sveta" - navode tamošnji mediji.

Podsetimo, mlađi Nešić je zauzeo mesto svog oca Gorana Nešića Cige, koji je 2018. izručen Srbiji.

Podsetimo, mlađi Nešić je zauzeo mesto svog oca Gorana Nešića Cige, koji je 2018. izručen Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading