POZNAT IDENTITET SRBINA - VOĐE KARTELA U BRAZILU: Krijumčario tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu - a evo gde je "pao" (FOTO)

Autor:

Hronika

07.10.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje ovog kartela izvršeno je u pet gradova, a Aleksandar Nešić je uhapšen u svom restoranu.

POZNAT IDENTITET SRBINA - VOĐE KARTELA U BRAZILU: Krijumčario tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu - a evo gde je "pao" (FOTO)

Foto: printscreen/band.uol.com.br

U akciji brazilske policije u četvrtak je uhapšen Aleksandar Nešić srpski državljanin koji je označen za vođu narko kartela koji ogromne količine kokaina krijumčari iz Južne Amerike u Evropu, a samo prošle godine policija je u Brazilu i na Zelonortskim ostrvima zaplenila 7 tona droge koju je ova banda pokušala da prokrijumčari.

U međunarodnoj akciji, sprovedenoj u okviru Evropolove operativne radne grupe "Balkanski kartel", u Brazilu je uhapšeno je 16 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti za trgovinu kokainom, među kojima je i srpski državljanin za koga postoji osnov sumnje da je vođa ovog kartela.

- Srbin Aleksandar Nešić je uhapšen sa petnaest saradnika. Ova narko banda je organizovala transport ogromnih količina kokaina iz Brazila u Evropu. Kokain koji je u Brazil stizao iz Perua pretovaran je u lukama na Amazonu i onda transportovan do luka na Atlanskom okeanu, odakle je dalje brodovima vršen transport u Evropu - kazao je sagovornik iz istrage za lokalne medije.

Republika

Foto: printscreen/band.uol.com.br

 

Hapšenje ovog kartela izvršeno je u pet gradova, a Aleksandar Nešić je uhapšen u svom restoranu koji mu je bio i baza u gradu Gvaružu u blizini Sao Paola, na obali Atlanskog okeana. 

Kako su objavili brazilski mediji Srbin, Aleksandar Nešić, koji je označen za vođu kartela živi sa porodicom u Brazilu već petnaest godina i vlasnik je ekskluzivnog restorana. 

Podećamo akcija hapšenja u Brazilu je deo borbe protiv "Balkanskog kartela" i izvršena je nakon godinu i po dana zajedničkog napornog rada policija sa obe strane Atlantskog okeana. 

Istraga je pokazala da je ova banda povezana sa zaplenama kokaina iz aprila i avgusta 2022. godine, kada je zaplenjeno 5,7 tona u Zelenortskim ostrvima i 1,3 tone kokaina u Brazilu. 

Razbijanje ove organizovane kriminalne grupe jedna je u nizu uspeha u zajedničkoj međunarodnoj borbi protiv „Balkanskog kartela", a srpska policija je dostavljanjem operativnih  podataka još jednom potvrdila da je pouzdan i posvećen međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala.  

U akciji su učestvovali Federalna policija Brazila, Nacionalna policija Zelenortskih ostrava, Uprava kriminalističke policije Republike Srbije, Nacionalna agencija za kriminal UK, američka DEA, Evropol i MAOC-N.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading