BRAZILSKI MEDIJI OBELODANILI DETALJE O UHAPŠENOM SRBINU: Poznat kao sin "srpskog kralja kokaina" - Nešić obavljao velike poslove, a osuđivan za sitno (FOTO/VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pod sumnjom da je vođa balkanskog narko kartela, u Brazilu je uhapšen Aleksandar Nešić, sin osuđivanog narko dilera Gorana Nešića.

BRAZILSKI MEDIJI OBELODANILI DETALJE O UHAPŠENOM SRBINU: Poznat kao sin "srpskog kralja kokaina" - Nešić obavljao velike poslove, a osuđivan za sitno (FOTO/VIDEO)

Foto: printscreen/band.uol.com.br

Srpski državljanin, Aleksandar Nešić, uhapšen je pod sumnjom da je vođa narko kartela, koji je ogromne količine kokaina krijumčario iz Južne Amerike u Evropu, a samo prošle godine, policija je u Brazilu i na Zelonortskim ostrvima zaplenila 7 tona droge koju je ova banda pokušala da prokrijumčari.

Osumnjičeni je jedan od najvećih evropskih trgovaca drogom, a sin je već osuđivanog narko dilera Gorana Nešića, prenose brazilski mediji.

Policija je stala na put ovoj kriminalnoj organizaciji u četvrtak rano ujutru, kada su Nešiću stavili lisice na ruke u njegovom restoranu koji mu je bio i baza u gradu Gvaružu u blizini Sao Paola, na obali Atlanskog okeana, gde je prema podacima iz istrage, pregovarao o izvozu kokaina preko luke Santos.

Prema pisanju brazilskih medija, srpski državljanin i diler droge Aleksandar zauzeo je mesto svog oca Gorana Nešića koji je zbog šverca kokaina u Brazilu uhapšen 2011. godine.

Republika

Foto: printscreen/band.uol.com.br

 

Goran Nešić "srpski kralj kokaina"

Poznat kao "srpski kralj kokaina", Goran Nešić, uhapšen je 2011. godine, a brazilski mediji su Gorana opisali kao najmoćnijeg mafijaša u Latinskoj Americi.

U policijskoj akciji "Niva" privedena je tada 31 osoba, a pronađeno 620 kilograma kokaina i 846.000 evra. 

Početkom 2018. godine zbog šverca 24,5 kilograma heroina, Goran je izručen iz Brazila i upućen u Zabelu.

Trenutno, otac uhapšenog Aleksandra Nešića, nalazi se na slobodi nakon što je odležao  osmogodišnju zatvorsku kaznu, pišu brazilski mediji.

Republika

Foto: printscreen/band.uol.com.br

 

Podećamo, akcija hapšenja u Brazilu je deo borbe protiv "Balkanskog kartela" i izvršena je nakon godinu i po dana zajedničkog napornog rada policija sa obe strane Atlantskog okeana. Osim Aleksandra Nešića, ove nedelje uhapšeno je još petnaest članova narko grupe u kojoj ima i bivših vojnika koji su ucestvovali u ratu u Bosni 1990-ih.

Istraga je počela nakon što su zaplenjene velike količine kokaina na brazilskim ribarskim brodovima u međunarodnim vodama. 

 

 

Prema izveštaju, ozloglašena brazilska kriminalna organizacija  PCC (Primeiro Comando da Capital) iz Brazila slala je kokain iz Brazila u Evropu. Prema podacima brazilske policije, Aleksandar Nešić je bio taj koji je pregovarao sa bandom PCC i koordinirao logistiku, pa je tako on bio i glavna meta ove međunarodne akcije.

Uzgred, iako se bavio velikim poslovima, mlađi Nešić do sada  je osuđivan samo zbog pijanstva, saobraćajnih nesreća i nepoštovanja nadležnih, prenosi Band tv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading