SVI SE SEĆAJU JEZIVIH SCENA MASOVNOG UBISTVA U MARTONOŠU! Ubica oženio sina pa krenuo u krvavi pir - usmrtio bivšu suprugu, tasta, taštu, nesuđenu snajku i njene roditelje!

Autor:

Hronika

17.05.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krvavi pir započeo je u selu Orom, gde je ubio roditelje svoje supruge, a potom otišao u Martonoš i u kući Bajtaija zapucao po još bunovnim gostima.

SVI SE SEĆAJU JEZIVIH SCENA MASOVNOG UBISTVA U MARTONOŠU! Ubica oženio sina pa krenuo u krvavi pir - usmrtio bivšu suprugu, tasta, taštu, nesuđenu snajku i njene roditelje!

Foto: printskrin

Rade Šefer

Rade Šefer (55) iz Sente, pre tačno osam godina, 17. maja 2015. godine, dan nakon venčanja sina Vlastimira, ubio je šestoro ljudi u mestima Martonoš i Orom. Šefer je, navodno, bio nagrađivani strelac i bavio se lovom, a masakr je počinio lovačkom puškom.

Na spisku žrtava našli su se njegova bivša supruga Roza (47), tast i tašta Jene (74) i Gizela Traćik (68), snaja Natalija Bajtai (25) i njeni roditelji Šandor (52) i Karolina (43).

Krvavi pir započeo je u selu Orom, gde je ubio roditelje svoje supruge, a potom otišao u Martonoš i u kući Bajtaija zapucao po još bunovnim gostima.

Smrt je za dlaku izbegao njegov sin Vlastimir, pošto mu je nestalo metaka, a pomahnitalom ubici presudio je muž njegove svastike Emanuel Danjon, nakon što je Šefer ranio njegovu suprugu.

Da sve bude još groznije, i sam Rade je prisustvovao venčanju na kom je pio ceo dan. I na svadbi se dogodio incident.

Naime, Rade je ušao u raspravu sa bivšom suprugom i njihovim sinom Aleksandrom jer mu se nije dopadala snajka, a nakon verbalnog sukoba nasrnuo je na njih fizički. 

Mlađi sin je odmah pozvao policiju koja je došla i privela Šefera u policijsku stanicu u Kanjiži. Šefer je iz stanice izašao oko 6 ujutru i odmah je dohvatio pušku.

Gergelj Horvat, predsednik saveta mesne zajednice Martonoš, za Kurir se prisetio tragedije u njihovom mestu. Kako je pojasnio, Vlastimir Šefer i njegov brat davno su, posle masakra, napustili ovaj kraj, a u selu viđaju Žolta Bajtaija, koji je u sekundi tog dana ostao bez roditelja i sestre, koja se udala samo dan ranije.

- Kažu da vreme leči sve, ali je sigurno najteže Žoltu. Nakon školovanja na Višoj tehničkoj školi u Subotici, zaposlio se u tom gradu. U međuvremenu je našao srodnu dušu, ne mogu da vam potvrdim da li se se venčali, ali žive zajedno. Žolta slabije viđam jer radi u Subotici. Povukao se u sebe i baš zbog toga i strašne sudbine koja ga je zadesila, moram da kažem da mi je zaista drago što ima nekog pored sebe - rekao je Horvat pre godinu dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading