JEZIVA PODUDARNOST MASAKRA U ŠKOLI: 10. žrtva Koste Kecmanovića bila 10. na njegovom spisku - devojčicu danima pokušavali da spasu!

Autor:

Hronika

16.05.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je 12 dana bila u kritičnom stanju.

JEZIVA PODUDARNOST MASAKRA U ŠKOLI: 10. žrtva Koste Kecmanovića bila 10. na njegovom spisku - devojčicu danima pokušavali da spasu!

Foto: Tanjug, Facebook

Kosta Kecmanović

Devojčica A.A. (13) koja je ranjena u nezapamćenom masakru koji se dogodio na Vračaru 3. maja, preminula je juče u Univerzitetskoj dečjoj bolnici "Tiršova". Lekari su se 12 dana borili da je održe u životu, ali je stepen njenih povreda bio veoma ozbiljan.

Ona je postala 10. žrtva tragedije u kojoj je ubijeno sada već devetoro dece i čuvar ove beogradske škole, dok je ranjeno još 7 osoba.

Devojčica se našla na spisku likvidaciju koji je ubica napravio.

Republika

Foto: Printscreen

Kosta Kecmanović

- Nesrećna devojčica našla se na listi za odstrel koja je nađena na stolu dečaka u njegovoj sobi, tokom policijskog uviđaja. Njeno ime, dečak je rukom napisao na parčetu papoira, a stavio ju je na 10. mesto - kaže izvor portala Alo:

- Pre njenog imena, na parčetu papira zapisao je devet imena, ali je jedno precrtao. Nije utvrđeno zbog čega je jedno ime precrtao - kaže izvor i dodaje da je tokom uviđaja na dečakovom stolu u stanu nađena i šema, nalik na video-igrice.

Bila najteže povređena

Devojčica, koja je tog 3. maja u krvavom piru svog druga iz odeljenja 7/2, zadobila teške povrede glave, zbog kojih je od samog početka bila u kritičnom stanju, nalazila se u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Podsetimo, trinaestogodišnji dečak Kosta Kecmanović koji je tog jutra uzeo pištolje i municiju iz sefa svog oca i s planom krenuo u školu kako bi pobio svoje drugare počinio je nezapamćeni zločin na našim prostorima. Prvo je ubio radnika obezbeđenja, zatim tri dežurne učenice u holu školske zgrade. Nakon tog krvavog pira dečak ulazi u svoju učinionicu, i na vratima puca u nastavnicu istorije, a potom u svoje drugare, od kojih je na mestu ubio četri devojčice i jednog druga. Pored nastavnice istorije, tada je povređeno još šest učenika, među kojima je bila i A. A.

Ministarstvo zdravlja juče se oglasilo saopštenjem.

- Pacijentkinja koja je s teškim povredama glave opasnim po život zadobijenim prilikom pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" bila zbrinuta u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, preminula je i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mera intenzivnog lečenja - stoji u saopštenju ministarstva, u kom se dodaje i da ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime, i u ime ministarstva, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Slavuj

17.05.2023 23:32

Laka ti zemlja i put u raj kod tvojih drugara ,Angelina . !Neka vas andjeli cuvaju je kad mi nismo mogli.