PRESKOČILA SAM MRTVOG DRUGA I POBEGLA: Jezivo svedočenje učenice koja je pobegla iz učionice smrti usped rafala i gledala ubijene oko sebe

Autor:

Hronika

05.05.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dete koje je direktno pogodjeno tragedijom enormnih razmera, kaže da Kostinim školskim drugovima nije bilo poznato da je imao neke probleme kod kuće.

PRESKOČILA SAM MRTVOG DRUGA I POBEGLA: Jezivo svedočenje učenice koja je pobegla iz učionice smrti usped rafala i gledala ubijene oko sebe

Foto: Republika.rs

Odavanje pošte stradalima

Elena K. učenica sedmog razreda Oš " Vladislav Ribnikar otvorila je dušu i ispričala kako je pomahnitali Kosta zapucao na školske drugove .

- Imali smo normalan čas istorije i učili smo novu lekciju bilo je oko pet minuta do kraja časa i začuli smo pucanje. Mislili smo da su to petarde. Naš drug je u to vreme ubio obezbeđenje i dežurne učenike. Posle toga ulazi u kabinet za istoriju sa dva pištolja i kreće da puca nastavnicu istorije i svog najboljeg prijatelja V. P. Mi se krijemo ispod stolova. Svi smo bili u šoku, sakrivali smo se ispod stolova. Ja sam zavrištala , a on je verovatno gledao odakle se čuje taj zvuk. Ustala sam i  preskočila mrtvog druga (prim. aut -Andriju), istrčala sam iz kabineta. Za mnom su istrčali moja drugarica L. V.  i dva dečaka. Shvatili sno da smo ostali živi... bežimo. Videli smo dezurne učenike i  obezbeđenje mrtve. U šoku istrčavamo iz škole, nas dve idemo kod mene kući . Dečaci beže svojim kućama. Posle nam javljaju da je naša drugarica S. N. upucana u ruku, ali da je živa. Javljaju nam da su neki naši prijatelji mrtvi, a neki u Urgentnom i Tiršovoj - napisala je devojčica koja prolazi pravu agoniju, a uz sve mora da objašnjava familiji, prijateljima i poznanicima da je živa jer je greškom njena fotografija  objavljena među slikama ubijene dece. 

Elena negira da je Kosta zločin počinio zbog jedinice i pojašnjava kakav odnos je imao sa školskim drugovima.

- Dečak je prošle godine išao u drugu smenu gde su ga ismevali. Ove godine je prešao u našu smenu i svi su ga gotivili. Družili smo se sa njim normalno i svi su ga zvali na rođendane. Svaki put kad smo izlazili napolje uvek smo ga zvali - navodi devojčica i nastavlja da opisuje dešavanja koja su možda Kostu isprovocirala.

- On je u školi dobio dvojku iz tehnike i tehnologije i trojku iz matematike. Sa nastavnicom istorije išao na školsko,  opštinsko i mislim na gradsko takmičenje. Bio je odličan đak i uvek je imao sve petice.

Dete koje je direktno pogodjeno tragedijom enormnih razmera,  kaže da Kostinim školskim drugovima nije bilo poznato da je imao neke probleme kod kuće .

- Svi su mislili da živi u normalnoj porodici...- zaključuje tinejdzerka koja je skupila hrabrosti da ode do škole i ostavi cveće za svaku od žrtava masakra.

Roditelji dece sa kojima je Kosta išao u razred do ove godine, kada se opredelio za  bilingualni sistem, odnosno da nastavu većim delom prati na francuskom jeziku, tvrde da on nije bio na meti vršnjaka kao žrtva.

- Naprotiv svi se druze još od vrtića. Bio je na ekskurziji sa drugarima - rekla je jedna mama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading