UBIJENO 13 ŽENA ZA 3 I PO MESECA! Poražavajuća statistika: Svake nedelje po najmanje jednu Srpkinju ubio je muž ili neki nasilnik iz okruženja

Autor:

Hronika

24.04.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monstrumi širom naše zemlje su pucali u devojke i mlade žene, a nožem kasapili starice i majke maloletne dece.

UBIJENO 13 ŽENA ZA 3 I PO MESECA! Poražavajuća statistika: Svake nedelje po najmanje jednu Srpkinju ubio je muž ili neki nasilnik iz okruženja

Foto: Tanjug-AP, PRofimedia

Republika je došla do zastrašujućih podataka po kojima su partneri ili neki drugi muškarci iz okruženja svake nedelje usmrtili bar po jednu ženu u Srbiji. 

Statistika kaže da je od Nove godine u Srbiji ubijeno čak 13 žena. 

Više žena je uspelo da preživi pokušaje ubistva, a neki nasilnici su po ubistvu supruge i sebi oduzeli zivot.

- Za  64 prva dana ubijeno je čak devet žena, a posle toga do danas još 4. Nasilje nad ženama i femicid u prva dva meseca ove godine porasli su čak 350 odsto u odnosu na isti period 2022, kada su ubijene dve žene. Ti podaci su zaista zabrinjavajući i uznemirujući.Stiče se utisak da su žene apaolutno nezaštićene, a alarmantnoj situaciji doprinosi to što se nasilnicima oprašta i što žene skrivaju nasilnike jer ne žele da se sazna da su žrtve - rekla je Vesna Stanojević koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu. Ona ističe da se moraju "probuditi" žene i da društvo mora da im pokaže još više da imaju podršku zajednice.

Nasilnici najčešće ugnjetavaju žene u dužem periodu  i kada se žena odvaźi da ga konačno napusti u njemu se probudi zver.

To je bio slučaj  sa M. M. (55) koji je u prodavnici ubio svoju bivšu partnerku (47) hicem iz Pirota dok je u centru Pirota birala voće. 

Lidija S. Izbegla je smrt pre nekoliko dana 

kada je u nju, u mestu Žitište  dva metka ispalio bivši partner dok je u narucju drzala njihovu bebu. Nesrećna žena nije želela da se vrati muzu nasilniku.

Nežniji pol definitivno je i slabiji jer nasilnici kojima su najčešće žrtve rodile i decu, dugu torturu i nasilje nad njima sve češće okončavaju tako što im oduzmu život.

Neverovatnoj epidemije bezumlja od početka 2023. godine, za samo 64 dana ubijeno je čak devet žena. Nasilje nad ženama i femicid u prva dva meseca ove godine porasli su čak 350 odsto u odnosu na isti period 2022, kada su ubijene dve žene.

Poslednja ubistva  žena dogodila se proteklog vikenda,kada su nožem ubijene žena srednjih godina  u Jarsenovu kod Leskovca i starija žena u Pančevu. Smrt je za dlaku izbegla majka koja je u narucju drzala dete kada je u nju dva metka iz lovačke puške ispalio bivši partner samo zato što je odbila da se vrati njemu naslilniku.

Monstrumi nisu štedeli ni mlade žene, kao ni majke maloletne dece. Sveže pamtimo da je u Jagodini partner ubio majku petoro dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading