DANAS PRIPREMNO ROČIŠE ŠARIĆU I NJEGOVOJ GRUPI: Dejan Lazarević stigao ispred Specijale, u zagrljaj mu pao Miljkovićev advokat (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

23.02.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejanu Lazarević je prilikom dolaska u zagrljaj pao advokat Marka Miljkovića i to su zabeležile kamere.

DANAS PRIPREMNO ROČIŠE ŠARIĆU I NJEGOVOJ GRUPI: Dejan Lazarević stigao ispred Specijale, u zagrljaj mu pao Miljkovićev advokat (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug, republika

Darko Šarić, Dejan Lazarević, Aleksandar Bošković

Danas se održava pripremno ročište u postupku protiv Darka Šarića, advokata Dejana Lazarevića i još 13 osoba. Pripremno ročište je zakazano za danas za 14.30 časova u Specijalnom sudu u Beogradu.

U zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ušli su advokat Dejan Lazarević, koji je stigao sa sestrom Oliverom koja ga brani.

Dejanu Lazarević je prilikom dolaska u zagrljaj pao advokat Marka Miljkovića i to su zabeležile kamere.

 

 

Sa advokatom je stigao i Aleksandar Bošković za koga se takođe sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Advokati dvojice Šarićevih saradnika koji su u bekstvu nisu dosli na suđenje te Tužilaštvo traži da se postupak protiv njih odvoji.

U toku je većanje o tome i od odluke zavisi da li ce početi pripremno ročište u ovom postupku protiv Darka Šarića i četrnaest njegovih saradnika kojima se na teret stavlja niz krivičnih dela, među kojima je i planiranje ubistva Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u krivičnom postupku koji se već vodi protiv Šarića u vezi sa trgovinom droge.

Inače, osim advokata Dejana Lazarevića kome je određena mera kućnog pritvora u petak prošle nedelje, od osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u pritvoru nisu samo Aleksandar Bošković i Danilo Odović.

Lazarević je uhapšen zajedno sa Darkom Šarićem 14. aprila 2022. godine, kao deo Šarićeve organizovane kriminalne grupe optužene za niz krivičnih dela.

Prema navodima optužnice, Darko Šarić napravio je plan sa svojim saradnicima da se iz osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u postupku protiv Šarića za šverc 5,7 tona kokaina. Kada u tome nisu uspeli, Šarić je naložio diskreditaciju Joksovića, kako bi na taj način izgubio status svedoka saradnika. Sve to je Šarić sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem i drugim saradnicima dogovarao u porukama kroz Skaj aplikaciju na kriptovanom telefonu, dok je bio u privoru.

Dejan Lazarević je takođe bio je advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i još desetak drugih optuženih pripadnika Belivukovog klana, kojima se sudi za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje oružja.

Saradnik-okrivljeni Srđan Lalić tokom svog svedočenja u ovom postupku rekao je da je advokat Dejan Lazarević Belivuku i Miljkoviću dao na raspolaganje svoju kuću u Lisičjem potoku, da je Miljković plaćao sve dažbine za tu kuću, da su se viđali sa njim na ručkovima i sastancima kao i da im je dojavljivao da se sprema hapšenje čitave grupe. Prema navodima tužilaštva, Belivukov klan je oteo i ubio Nikolu Mitića. Saradnik Lalić je tvrdio i da je baš Lazarević zaslužan što su snimci te otmice sa nadoznih kamera obrisani, jer je Mitić otet na Dedinju i to baš u komšiluku advokata Lazarevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading